Samsung pierde afaceri de miliarde pe segmentul de chip-uri mobile

Dupa ce a pierdut contractul pentru realizarea chipseturilor Apple A10 (procedeu tehnologic pe 16nm) necesare noilor modele de iPhone, Samsung mai pierde si contractul cu Qualcomm, producatorul american orientandu-se catre TSMC pentru urmatoarea generatie de astfel de SoC-uri (system on chip), si anume Snapdragon 845.

Pierderea este cu atat mai mare cu cat Samsung ar fi incasat aproximativ 4.4 miliarde de dolari anul trecut din acest segment de piata dintre care 1.78 miliarde (aproixmativ 40%) au provenit din productia de procesoare Snapdragon 835, Samsung avand chiar exclusivitate in prima luna de la debutul procesoarelor Snapdragon 835, introducandu-le pe telefoanele sale Galaxy S8 si Galaxy S8 Plus.

Cauza ar fi ca Samsung s-a concentrat pe productia de procesoare mobile prin procedeul tehnologic 10nm in loc sa treaca la cel pe 7nm, crezand ca piata actuala va dori astfel de modele, insa numai TSMC a preconizat acest lucru fiind singurul producator de cipuri din silicon pentru mobile care a trecut la procedeul tehnologic pe 7nm inca din 2016. Samsung va putea produce astfel de chipuri abia din a doua jumatate a lui 2018. MediaTek este o alta companie care a ales TSMC pentru productia sa de chipuri Helio X30.

Strategia planificata in interiorul Samsung Electronics pare sa nu fie una prea inspirata in ultima vreme. Totusi, compania se afla pe profit conform ultimului raport dat publicitatii de catre sud coreeni.

8 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *