AccesoriiReviewsStiriWearables

Xiaomi Mi Band 2 Review

Xiaomi Mi Band 2 Review

Mi Band 2 este ultima versiune a brățării inteligente produse de chinezii de la Xiaomi. În acest moment compania Xiaomi este printre cei mai importanti producători de telefoane mobile alaturi de Apple, Samsung, Huawei, etc. Pe lângă telefoane, produc și accesorii pentru casă, smart home, camere IP, drone, trotinete, tablete dar și dispozitive pentru sănătate.

Astăzi vom discuta despre ultimul model Mi Band 2, brățara inteligentă pentru iubitorii de informații esențiale despre sănătatea lor.

Aspect

Xiaomi Mi Band2 Review 10

Față de versiunea anterioară Mi Band 2 are un ecran OLED cu ajutorul căruia se afișează toate datele dorite de utilizator și setate în aplicația oficială, care trebuie instalată pe telefon. Vine într-o cutie albă, lucioasă cu logo-ul companiei pe ea. Brățara este confecționată din silicon mat, stă bine pe mână și nu alunecă. În cutie găsim manualul de utilizare (care este în chineză, se găsesc variante pe net și în engleză, însă vă spun că nu aveți nevoie), certificatul de garanție, senzorul Mi Band, brățara și cablul de încărcare.

Xiaomi Mi Band2 Review 7

Hardware

Mi Band 2 este compusa din doua parti: display-ul brățării de 0.42 inci care are o lungime de 4.3 cm, lățime de 1.57 cm și o grosime de 1.05 cm si cureau din silicon. Bratara cântărește doar 7g si este atat de ușoară încât nici nu o simți pe mână. Conexiunea cu telefonul mobil se face prin Bluetooth 4.0 BLE (varianta Low Energy), și mai dispune și de doi senzori: accelerometru și cel pentru monitorizarea bătăilor inimii.

Xiaomi Mi Band2 Review 3

Butonul din josul ecranului nu se apasă doar se atinge (tactil), iar la atingere lui se schimbă secțiunea din meniu. Pe lângă acesta funcție, atunci când suntem sunați sau pornește alarma trebuie să ținem degetul pe el 3 secunde pentru a se opri/dezactiva.

După prima pornire și după ce ați instalat aplicația, vă faceți cont iar pe baza lui puteți avea acces la toate datele înregistrate de brățară. După ce se aprinde, vi se cere să vă conectați la internet cu telefonul pentru a vă actualiza firmware-ul la cea mai nouă versiune, dar și pentru a prelua toate informațiile necesare, precum data, ora, etc. Tot aces setup durează 2-3 minute și apoi o puteți utiliza.

Brățara este certificată IP67, deci se poate folosi și în condiții de praf, umiditate sau chiar în timp ce faceți baie.

Software

Pe partea software aș putea spune că, chinezii stau foarte bine. După crearea contului toate datele se stochează în cloud, astfel dacă schimbi modelul de brățara ai tot istoricul în spate salvat. De exemplu, astăzi, au actualizat aplicația Mi Fit la versiunea 3.0 pentru iOS oferind noi opțiuni de tracking. Acestea se găseau și în aplicația veche, dar erau experimentale. Aplicația interacționează foarte bine cu brățara, nu se fac sync-uri foarte dese, tocmai pentru a economisi baterie. Cele 4 segmente principale din aplicație sunt:

  • Pașii (însemnând distanța și caloriile)
  • Somnul
  • Greutatea
  • Motivația/Țelurile

IMG 1447

În secțiunea a doua la Activity putem folosi brățara pentru a ne monitoriza atunci când alergăm, fugim pe bandă, ne dăm cu bicicleta s.a.m.d.

IMG 1448

Din secțiunea Profil putem configura toate datele și informațiile care vor apărea pe ecranul brățării, unde avem și câteva statistici generale.

IMG 1449

Îmi place să văd cine mă sună sau cine mi-a trimis sms, fără să fiu nevoit să scot telefonul din buzunar. Se pot seta ulterior și notificări pentru Facebook, Instagram, WhatsApp, Telegram sau calendar. Pentru că stăm la birou, este important să ne setăm un reminder care să ne vibreze și să ne spună că ar fi timpul să ne mișcăm puțin. Când ajungeți acasă puteți activa funcția DND (do not disturb) și nu o să mai primiți notificări, deci puteți dormi în liniște sau o puteți seta să se active automat la o anumită oră.

În cazul în care ai uitat unde ai pus brățara, ai la dispoziție funcția Find my band, iar aceasta începe să vibreze pentru a o putea gasi. Este important ca distanța să nu fie mai mare de 5-10m.

IMG 1450

Baterie

Capacitatea bateriei este de 70mAh, astfel durata medie a utilizării ei este de 20 de zile și este făcută din Lithium Polymer. Se încarcă numai prin USB, în mai putin de 60 de minute ajunge la 100% atunci când este descarcată. În momentul de față, eu am încărcat-o săptămâna trecută marți, iar până acum s-a consumat 50%, având toate opțiunile și notificările activate. Chiar și două săptămâni, eu zic că este un timp rezonabil și poți să o încarci.

Xiaomi Mi Band2 Review 6

Concluzie

Brățara inteligentă Xiaomi Mi Band 2 în acest moment este foarte căutată și folosită. Acum înțeleg și eu de ce. Ai tot timpul la indemana informații despre ora, dată, numarul pașilor, kilometri parcursi, calorii arse, puls, câtă baterie mai ai disponibilă dar și sincronizarea ei cu aplicația Health de pe iOS sau Google Fit pe Android.

Ce mi-a plăcut:

  • este ușoară, abia se simte pe mână;
  • ai sincronizare în cloud pentru contul Mi;
  • materialul de plastic mat, îți dă o senzație de calitate și confort;
  • monitorizarea celor mai importante funcții;
  • notificări pentru diverse aplicații;
  • funcția DND (do not disturb);
  • faptul că uiți să o încarci, constituie cred cel mai important punct din toate cele de mai sus, mai ales că suntem tot cu priza după noi.

Ce nu mi-a plăcut:

  • manualul de utilizare este doar în chineză;
  • luminiozitatea atunci când ești afară, în soare, e destul de slaba. Probabil un sensor de lumină în viitor ar rezolva problema;
  • atunci când ai setată opțiunea de ridicare a mâini, el trebuie să îți afișeze ora însă o face după 2-3 secunde, ceea ce este destul de enervant uneori.

Prețul unei astfel de brățări costă în jur 20 – 30$ (aproape 90 lei + transport + vama daca nu e disponibila in depozitul din Europa) și se poate comanda de pe Gearbest. Brățara e disponibilă și în retailul nostru, o puteți găsi la eMAG de la 150 lei.

17 Comments

  1. Am bratara asta de cel putin 7 luni de zile si e superba..
    Poti afisa cine suna / notificari aplicatii / mesaje / alarma / notificare cand stai jos prea mult ca sa te indemne sa faci miscare…plus multe altele..
    Am ales bratara asta din cauza celor ce au comentat pe toate siteurile in legatura cu durata de viata a bateriei..si pot sa zic ca uiti sa o incarci.. Sunt momente in care mi-a tinut si 25 de zile bateria.
    Nu am vrut un smart watch cu ecran mare si colorat pe care sa-l incarc zilnic, am vrut o bratara care sa-mi ofere chestiile de baza (notificari de apeluri / aplicatii si sms / pasii si distanta parcursa zilnic..) Am primit asta si alte chestii in plus, pe care nu le poti crede ca o bratara asa mica le poate face..
    La cat este de mica si la cate poti face cu ea, daca adaugi si durata de viata a bateriei este un best buy.
    Pentru cine zicea mai sus ca are dubii cu prinderea de la bratara, sa stea linistit, nu se desface asa usor pe cum pare :)
    Recomand cu incredere tuturor bratara asta :)

  2. Band 1 a avut foarte multe vanzari, sigur si 2 va fi apreciat, avand in vedere ca sunt bune

  3. Durata medie a bateriei de 20 zile mi se pare foarte ok, se incarca si repede in doar 60 de minute…imi place si din punct de vedere al aspectului, pretul ok…numai de bine :)

  4. Este excepțională. O folosesc cu aplicația dedicată si Notify&Fitness for mi band, varianta pro. ?

  5. un ceas super ,de calitate cu caracteristici acceptabile

  6. Xiaomi produce gadgeturi de calitate superioara si multiplele întrebuințări la un pret decent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!