ANCOM confirma cresterea consumului de internet mobil in Romania

ANCOM confirma cresterea consumului de internet mobil

Asa cum era si normal ca sa se intample dupa ce operatorii telecom au inteles ca e timpul sa scada tarifele si sa ofere mai multe date de trafic (MB/GB) clientilor sai la un pret adecvat, astazi, 4 august, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) confirma acest trend de crestere a consumului de internet pe mobil.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii  a actualizat pe Veritel.ro – aplicatia de comparare a ofertelor telecom – valorile de consum care configureaza profilul utilizatorului ocazional, mediu si intensiv de servicii de telefonie mobila și internet pe mobil din România, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate.

Conform cifrelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobila si internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consuma lunar 756 MB trafic de internet mobil, trimite 65 de SMS-uri nationale (dintre care 49 in retea proprie si 16 in afara retelei) si apeleaza in medie 255 de minute de pe terminalul propriu atat in retea (166 de minute), cat si in afara retelei (89 de minute). Datele indica o crestere cu peste 50% a consumului de internet pe mobil si o usoara scadere a numarului de minute si SMS-uri lunare consumate de utilizatorul mediu de telefonie mobila, care vorbeste lunar cu 7 minute mai putin si trimite cu 8 SMS-uri mai putin fata de intervalul precedent de raportare.

Utilizatorul mediu de telefonie fixa vorbeste in fiecare luna 35 de minute in retea si 26 de minute in afara retelei.

Profilurile pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicatii electronice din Romania, au fost introduse in Veritel.ro pentru a usura configurarea unei oferte cautate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivita oferta telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel isi pot configura ei insisi consumul mediu lunar, plecand sau nu de la aceste profiluri predefinite.

11 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *