AccesoriiReviewsSmartphonesStiriWearables

Casca hands-free Xiaomi Mi Bluetooth Headset Review

Casca hands-free Xiaomi Mi Bluetooth Headset Review

Casca hands-free Xiaomi Mi Bluetooth Headset Review.

De ceva vreme cautam sa imi iau o casca Bluetooth, un hands-free, fiindca e de-a dreptul enervant sa tot scoti telefonul din buzunar la fiecare apel telefonic, mai ales cand te afli la volan sau cand ai nevoie de ambele maini in diferite activitati zilnice, astfel ca un handsfree este binevenit.

Imi doream ceva care sa nu fie prea scump dar in acelasi timp o casca care sa se auda clar si sa tina bateria suficient cat sa imi fac treaba in timpul zilei. Si, cum toata lumea lauda Bluetooth-urile Plantronics pentru raportul lor bun calitate – pret, ma gandeam sa fac si eu o alegere similara insa a venit propunerea celor de la Gearbest, care mi-au trimis o casca Xiaomi. Mai exact, modelul Xiaomi Mi Bluetooth Headset (nr model LYEJ02LM).

Design

20170806 151920

 

Hands-free-ul celor de la Xiaomi este construit din material ABS (Acrylonitrile butadiene styrenex – material termo-plastic polimer utilizat des la printarea 3D) si este foarte compact si usor la numai 6.5 grame ale sale. Casca beneficiaza de un strat de protectie la apa si grasimi, perfect pentru perioadele cand afara este extrem de cald si transpiri. In partea superioara unde se afla difuzorul acoperit de o husa de silicon este amplasat butonul de pornire care are si functionalitate de a prelua apelurile telefonice.

20170806 152703

 

Tot acolo se afla si cele doua butoane de volum care au si functia de schimbare a melodiilor printre alte,  in timp ce la capatul celalalt se afla portul micro USB pe unde poate fi incarcata casca Bluetooth, iar imediat in vecinatatea lui se afla LED-ul pentru notificari (rosu cand incarca sau cand bateria e pe terminate si albastru cand porneste si e activ sau cand bateria e incarcata full).

20170806 152237

 

In cutia in care este livrata casca se mai gasesc cablul USB-micro USB, manualul de utilizare (insa atentie e doar in limba chineza daca e achizitionat din China, dar, oricum, nu aveti nevoie de unul deoarece conectarea si setarea se face foarte usor) si 3 rezerve pentru casca din silicon in cazul in care se deteriorieaza in timp sa poata fi schimbat pentru ca, casca sa stea confortabil in ureche.

20170806 153209

Hardware

Casca Xiaomi beneficiaza de tehnologie Bluetooth 4.1 compatibila cu retelele telecom 4G, astfel ca, conexiunea cu smartphone-ul este stabila si imediata. Xiaomi Mi Blueooth Headset este dotat cu un microfon cu tehnologie HD Calls ready dar si tehnologie pentru anularea zgomotului de fundal. Impedanta acestuia este de 32Ohmi, iar frecventa de raspuns este 20Hz – 40 KHz.

mi casca

Sunetul redat de difuzorul acestei casti hands-free in convorbirile telefonice sau in timp ce ascultati muzica este peste asteptari, avand in vedere pretul ei. Uneori, cand volumul este dat la maxim, devine deranjat pentru ureche necesitand imediat un volum mai mic. In conversatiile telefonice interlocutorul este auzit foarte clar prin aceasta casca si permite conversatii de tip conferinte in trei persoane si poate fi conectata cu doua gadgeturi simultan.

Bateria

20170806 152742

Hands-free-ul Xiaomi este dotat cu o baterie Li-Ion de 60 mAh, care ofera pana la 3 ore continuu de conversatii telefonice sau de ascultat muzica si pana la 100 de ore de standby. Incarcarea se face in ceva mai mult de o ora prin intermediul cablului USB-micro USB inclus in pachet, pe care il conectati la cascsa si la un PC, laptop sau o alta sursa de curent cu port USB care permite incarcarea. Personal incarc cascsa de fiecare data cand utilizez laptopul, astfel e mereu pregatita de plecare si cu bateria full.

Concluzie

Xiaomi Mi Bluetooth Headset este una din cele mai bune casti hands-free de buget pe care le-am utilizat pana in prezent si-o recomand celor care sunt in cautarea unui model ce e usor de incarcat, rezista la transpiratie si grasimi, beneficiaza de tehnologie Bluetooth compatibila cu retelele 4G ale operatorilor telecom (HD Voice) si permite conversatii in trei.

Pretul acestei casti bluetooth variaza intre 120 si  130 de lei in retailul romanesc, insa daca aveti rabdare sa va vina din China, va recomandam Gearbest, de unde o puteti cumpara la doar 11$, aproximativ 50 de lei. Casca este disponibila atat pe negru (model testat de noi), cat si pe alb.

10 Comments

  1. Da, placut surprins de calitatea audio. Ai varianta pe negru sau pe alb?

  2. Super. Il am de trei luni. Isi face treaba foarte bine. Merita toti banii.

  3. O casca bluetooth performantă care are o baterie bunicică și un preț ok! Părerea mea este ca își merită prețul și sa o achiziționezi! ✔

  4. la acest pret cu aceste specificati sigur o sa imi cumpar una

  5. Un gadget extrem de bine venit! Un pret decent si cu siguranță îl voi achiziționa

  6. Specificatii foarte bune raportate la pret, apreciz mai ales bateria de 60 mAh care ofera un timp indelungat de utilizare si incarcarea rapida prin intermediul cablului USB care se poate conecta la mai multe dispozitive.
    Poate la design sa mai lucreze ceva, poate sa ii dea o forma mai confortabila, in rest este ideala pentru acest pret.

  7. Putea fi un pic mai mica dar merge si asa imi place

  8. Mi se pare ok,insa personal as prefera un model mai micut, mai discret.oricum, e o optiune de luat in calcul

  9. Este o casca destul de buna, vroiam sa stiu daca este compatibila cu orice marca de smarphone. Pretul foarte bun, iar daca asteptam putin il kuam la un pret unic su de neratat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!