Android 8.0 poarta numele de cod Oreo!

Android 8.0 poarta numele de cod Oreo

In paralel cu eclipsa totala de soare ce a putut fi vazuta astazi pe teritoriul Statelor Unite ale Americi, Google a tinut mortis sa faca public numele de cod pe care il va purta noua versiune de Android, versiune anuntata si disponibila in varianta preview pentru dezvoltatori inca din luna februarie a acestui an.

Astfel, Android 8.0 poarta numele de cod Oreo si va fi versiunea care ne va fi distribuita sub forma de actualizare de software in urmatoarele 12 luni de catre Google, producatorii de telefoane si operatorii telecom (speram noi cat mai repede).

Printre noutatile anuntate de Google pe noua versiune nume de cod Oreo, vom avea o secventa de boot up mult mai rapida, de fapt, de 2 ori mai rapida ca Nougat. De asemenea vom avea parte de aplicatii instant, ce vor putea fi rulate direct din browser, fara a necesita accesarea Google Play store, descarcarea si instalarea lor pe terminale.

O alta functie va fi Picture-in-Picture, una ce ne va permite sa rulam doua aplicatii in acelasi timp pe ecranul principal.

Google promite si o mult mai eficienta organizare a tot ceea ce ruleaza in fundal in sistemul sau mobil de operare, adica, mult mai putine aplicatii vor rula de capul lor in spate, astfel ca grija si atentia utilizatorului se va indrepta catre alte lucruri in timp ce autonomia bateriei deviceurilor care vor rula Android 8.0 Oreo ar trebui sa tina mai mult decat daca ar rula versiuni anterioare de Android (Nougat sau versiuni mai vechi).

https://youtu.be/PiW2k-80Ruo?t=5m33s

7 Comentarii

 1. Alina Petrican

  21/08/2017 at 23:21

  Ce ma incanta cel mai tare este secventa de boot up de 2 ori mai rapida ca Nougat si aplicatiile instant, fara a necesita accesarea Google Play store! Cat despre numele de cod, e simpatic! Imi plac biscuitii cu acelasi nume 😂

 2. Popa Constantin

  21/08/2017 at 23:56

  Din start apar 3-4 avantaje în plus pentru deviceurile care vor rula cu Android 8.0 față de versiunile anterioare și sper să se întâmple astfel cu “Oreo”.
  De abia aștept, sunt pe lista de așteptare ca să spun așa să actualizez și telefonul meu!

 3. Koryna Ln Kov

  22/08/2017 at 00:23

  Suna promitator, imi place ceea ce aduce nou:
  “Printre noutatile anuntate de Google pe noua versiune nume de cod Oreo, vom avea o secventa de boot up mult mai rapida, de fapt, de 2 ori mai rapida ca Nougat. De asemenea vom avea parte de aplicatii instant, ce vor putea fi rulate direct din browser, fara a necesita accesarea Google Play store, descarcarea si instalarea lor pe terminale.

  O alta functie va fi Picture-in-Picture, una ce ne va permite sa rulam doua aplicatii in acelasi timp pe ecranul principal” citandu-va pe dv.
  Deci super ok.

 4. CRISTY CRISTIAN

  22/08/2017 at 09:06

  O aplicatie interesanta insa numele de oreo te duce cu gandu la biscuiti .asteptam actualizarea ei

 5. Marilena mari mari

  22/08/2017 at 09:08

  Oreo o aplicatie interesanta este de 2×ori mai rapida.numele este ok imi place de retinut repede .o sa edem cand o sa fie actualizata

 6. Andruseac Danut

  22/08/2017 at 09:32

  Un sistem de operare mult mai rapid și cu multe funcții atractive! Sper sa primească cât mai multe smartphone-uri !

 7. Aileni Marian

  22/08/2017 at 20:52

  Abia aștept să văd personal cum va rula! Sistemul Android evoluează si vine cu noi funcții si mult mai rapid!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *