Pixel 2 XL nu raspunde comenzilor tactile in colturile ecranului

Pixel 2 XL nu raspunde comenzilor tactile

Apple iPhone X nu este singurul smartphone premium de anul acesta care se confrunta cu probleme de display. O serie de posesori de Google Pixel 2 au reclamat pe forumul oficial al companiei ca telefonul lor Pixel 2 XL nu raspunde comenzilor tactile in colturile ecranului sau daca o face, o face cu intarziere.

Pixel 2 XL nu raspunde comenzilor tactile executate in colturile ecranului

La prima vedere aceasta problema tehnica a display-ului nu pare a fi una prea mare, insa pentru gameri, pentru utilizatorii care se joaca des pe mobil este o mare bataie de cap, deoarece in colturile ecranului sunt de obicei amplasate butoanele virtuale (interfata din jocuri), astfel ca jucatorii nu pot apasa acele butoane pentru a executa comenzi de misare sau atac in jocuri, dupa cum se poate observa pe videoclipul de mai jos (derulati de la min 5:39), postat de un posesor de telefon Google Pixel 2 XL.

Google spune ca a luat la cunostiinta aceste probleme si ca o actualizare de software va repara problema semnalata.

Ea ar aparea din cauza faptului ca sistemul Android este optimizat de Google Inc in asa fel incat sa impiedice comenzile tactile involuntare datorita faptului ca display-ul este usor curbat pe margini. Cel mai probabil senzitivitatea display-ului pe margini nu este bine calibrata (este setata la un nivel mai mic), astfel ca utilizatorul este fortat sa repete acelasi tap pe colturile ecranului de mai multe ori pana cand telefonul reuseste sa recunoasca comanda executat de utilizator.

6 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *