Lacomi dupa profit operatorii telecom arunca cu oferte fara logica!

operatorii telecom arunca cu oferte

Saptamana aceasta operatorii telecom au profitat (sau nu) de “sarbatoarea” intitulata Black Friday, pentru a se intrece in oferte de servicii mobile care mai de care mai ilogice (spunem noi), in incercarea de a atrage clienti in retelele lor de telefonie mobila. De ce spunem ilogice? Pentru ca nu au sens si o sa va explic si de ce nu au.

Sa luam oferta lor de Black Friday in care este inclus un telefon mobil Samsung Galaxy S8 si pe care il poti avea de la 1 leu dar numai cu un abonament de 90 de euro / luna (adica, peste 400 lei).

Bun! Acum ca avem exemplul dat, sa va explic de ce nu vad dram de logica in aceasta oferta creata de operatorii telecom.

Luam un roman ce isi doreste un S8 si isi permite rata acceea de 90 euro (400 lei). Pai, cat de prost sa fie romanul nostru, sa plateasca luna de luna 90 de euro (peste 400 lei) doar ca sa detina un Galaxy S8, cand poate plati o singura data pe prima luna acelasi avans de 90 euro pe Galaxy S8 si contracta un abonament cu 21 de euro mai ieftin, astfel ca in loc sa plateasca lunar peste 400 lei abonamentul timp de 2 ani de zile, va plati doar 69 euro in cele 24 de luni de contract. Asta in cazul cel mai fericit pentru operatorii telecom si in cazul in care romanul nostru e chiar naiv sa semneze un astfel de contract.

Mai mult de atat, de ce sa apelezi la un abonament telecom pentru a lua un Galaxy S8, daca numarul total al Gigabytes-ilor de net mobil si a minutelor incluse in abonament nu bat ofertele la cartela pre pay a caror pret este mult mai mic? Cand poti sa achizitionezi telefonul S8 la liber si in rate lunare de maxim 190 lei pe luna dintr-un magazin de retail. Desigur, ca si in retail te legi la cap 2 ani de zile, probabil, de un contract de credit pentru acele rate, insa nu platesti dublu in fiecare luna doar pentru ca iti doresti un telefon premium cum e Samsung Galaxy S8, nu-i asa? In plus si in teorie, de restul de bani ramasi din cei 400 lei / luna cat cer operatorii telecom in oferta lor de Black Friday, romanul nostru poate face multe alte lucruri in fiecare luna, printre care sa manance o pizza.

Si atunci, care e logica operatorilor telecom, a angajatilor lor care pun pe hartie astfel de oferte cu care nu ai putea pacali nici macar un copil care a invatat aritmetica la scoala?

Gearbest Super Sept Sales Party $1,000,000 Coupon Rain promotion
Gearbest Top Bestsellers: Up to 50% OFF promotion

9 Comentarii

 1. Andruseac Dănuț

  November 18, 2017 at 10:18 am

  Foarte păcat! Asa este în România! Toți operatorii profită! Iar noi românii ar trebui sa ne gândim de 2 ori înainte sa semnăm acel contract!

 2. Daniel Ionut

  November 18, 2017 at 1:03 pm

  Foarte bine detaliat “mecanismul lor de atac”! Din pacate, si zic asta fara sa imi doresc sa fiu rautacios, cei care pica in astfel de capcane sunt oameni mai putin “informati” sa le spunem asa..se arunca cu capul inainte, si isi dau seama prea tarziu de ce “investitie” buna au facut.Ca sa nu mai zicem ca in timpul celor 2 ani cat ai abonamentul, e foarte posibil sa iti scape telefonul din mana in vreun loc perfect pentru a-l face bucati.si ramai si fara telefon, sau pe langa abonamentul umflat esti nevoit sa mai bagi ceva bani si in reparatii.

 3. Alina Petrican

  November 18, 2017 at 1:23 pm

  Chiar zilele trecute cand am platit factura, mi-au facut o oferta de zici ca ma vazusera cu guma in par 😂 sa imi mareasca abonamentul cu 70 de lei parca, si sa imi dea un j5. Eu numar lunile pana scap de ei, ce sa mai prelungesc sau maresc.E primul abonament pe care il am la un operator de telefonie mobila, si l-am regretat din prima luna.Am fost nevoita la momentul respectiv sa il fac, dar macar am avut decenta sa nu ma arunc la sume exorbitante.

 4. Toros

  November 18, 2017 at 1:59 pm

  Sa va spun pățania cu Telekomul si cat de lacomi pot fi:
  Bunica mea avea abonament la fix la firma asta de jepcari Telekom.Intr-o primește un telefon ca pt anii petrecuti ca abonat de tel.fixa a castigat un telefon mobil Alview si să-l trimită la adresa.Când a primit telefonul,surpriza i-au făcut si abonament pe doi ani fara știrea ei.
  A doua zi m-am dus sa reziliez contractul explicandu-le ca bunica mea are 84 de ani si ca nu e frumos sa păcălească lumea in felul asta.Ce răspuns primesc de la o doamna blonda.Dar daca era gratis era bine? Pe un ton sfidător. M-am certat cu javrele alea.Îmi pare rău ca nu am chemat OPC-ul sa le fac reclamatie.Ma feresc pe viitor de aceasta firma de escroci.

 5. Aileni Marian

  November 18, 2017 at 4:57 pm

  Mai am putin si renunt la abonamente… Prefer Prepay!

 6. Sofia S Ciuscov

  November 18, 2017 at 6:25 pm

  Cum sa platesti 400 lei rata pt un telefon, deja mi se pare exagerat pretul lui de achizitie.

 7. Ciupala Marilena marilena mari mari

  November 20, 2017 at 12:07 pm

  Mereu ne lovim de asa ceva si suntem foarte usor de pacalit mai ales persoanele care nu stiu cat de cat cu ce se mananca .asa este peste tot nu numai in Romania

 8. Andutu Alex

  November 22, 2017 at 2:12 pm

  Toti ne pacalesc nu doar Telekomul 😕

 9. Drila Abigaiela

  November 23, 2017 at 6:51 pm

  off..altceva ce sa faca?! numai stiu sa pacaleasca oameni

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *