Telefoanele Nokia 8 primesc actualizare Android Oreo

Vineri, 24 noiembrie, unul din reprezentatii oficiali ai companiei HMD Global, a anuntat intr-o postare pe una din cele mai importante retele de socializare ca telefoanele Nokia 8 primesc actualizare Android Oreo. Telefonul este disponibil in Romania inca din luna octombrie a acestui an.

O serie de utilizatori de Nokia 8 (modelele TA-1052, TA-1012, TA-1004) din diferite tari europene (Serbia, Turcia, Polonia si Finlanda) au confirmat pe forumul XDA, ca au inceput sa primeasca software update-ul care aduce Android 8.0 Oreo.

Printre noutatile aduse de versiunea Oreo pe telefoanele Nokia 8 se numara functia Picture-in-Picture (PiP) care permite vizionarea de clipuri video de pe YouTube intr-o fereastra mica si in timp ce navigam prin telefon. O alta noutate este modul avansat de a interactiona cu notificarile telefonului chiar din bara de notificari (acces la mai mult continut direct din bara de notificari), imbunatatiri ale camerei foto, cat si o mai buna performanta a telefonului dupa trecerea de la Nougat la Android Oreo.

In cazul in care detineti un smartphone Nokia 8 si nu ati primit notificarea de upgrade la Android Oreo, ar fi bine sa luati in considerare faptul ca operatorii telecom vor intarzia aceasta actualizare de software pentru a o verifica si eventual a adauga propriile lor aplicatii in firmware. Ceea ce inseamna ca daca ati cumparat telefonul de la un operator s-ar putea sa mai dureze cel putin o saptamana pana sa primiti noul softul.

De asemenea, HMD Global, a anuntat deja ca intentioneaza sa actualizeze telefoanele Nokia lansate in 2017 la Android P, in 2018.

Ce model de Nokia 8 detineti? Si, in cazul in care ati primit actualizarea de software, asteptam comentariile voastre aici in articol despre modul cum se comporta sistemul/telefonul dupa upgrade.

via

10 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *