Senzorul pentru amprente integrat sub display, pare a fi marea inovatie din 2018

Senzorul pentru amprente integrat sub display

Anul acesta Apple a incercat sa introduca in telefoanele sale tehnologia prin care ecranul telefonului devine senzor pentru amprente. Din pacate pentru compania americana, acest lucru nu a fost posibil in mare parte deoarce display-ul AMOLED de care dispune modelul iPhone X este produs de Samsung.

Intre timp, Samsung Electronics, pare sa fi gasit o solutie de a integra aceasta tehnologie a senzorului pentru amprente in display-ul produs chiar de compania sud coreeana.

Senzorul pentru amprente integrat sub display

Intr-o cerere de inregistrare a unui brevet de inventie depusa de Samsung in luna aprilie 2017, care a fost aprobata la inceputul acestei luni (Noiembrie) de autoritatea WiPO, este demonstrata noua tehnologie la care lucreaza sud-coreenii si pe care s-ar putea sa o vedem integrata in telefonul Galaxy S9.

Conform cererii de brevetare inregistrate, Samsung lucreaza la o tehnologie inovatoare care permite citirea amprentelor in nu mai putin de 12 punct de presiune distribuite in mod egal pe toata suprafata display-ului telefonului, astfel ca, prin intermediul acesteia posesorul unui telefon ce dispune de astfel de tehnologie va putea restrictiona accesul la iconite, aplicatii si servicii.

In plus, sunt exemplificate cel putin doua cazuri in care aceasta tehnologie poate fi utilizata. Unul din exemple ne arata cum prin intermediul detectarii amprentei posesorului telefonului, acesta are acces la Galeria foto, ceea ce inseamna ca numai el poate avea acces la aplicatiile sau functiile protejate prin intermediul amprentei. Functia e cu atat mai interesanta cu cat poti bloca individual prin intermediul amprentei accesul la sesiunile de Chat (Facebok Messenger, WhatsApp, etc) si, probabil, la functiile importante ale telefonului.

In teorie, noul senzor pentru amprente dezvoltat de Samsung, ar oferi un plus important de functionalitate si utilitate, pe langa functia de blocarea/deblocare a unui telefon mobil. Ramane sa vedem daca aceasta tehnologie este pregatita sa debuteze in prima jumatate a anului viitor, atunci cand Samsung este asteptat sa lanseze telefoanele din gama Galaxy S9.

Ce parere aveti de ideea celor de la Samsung de a utiliza ecranul telefonului drept senzor pentru amprente si, totodata, in scopul de a limita accesul la aplicatiile si datele din telefon?

sursa | via

8 Comentarii

    Comenteaza

    Your email address will not be published. Required fields are marked *