Senzorul pentru amprente integrat sub display, pare a fi marea inovatie din 2018

Senzorul pentru amprente integrat sub display

Anul acesta Apple a incercat sa introduca in telefoanele sale tehnologia prin care ecranul telefonului devine senzor pentru amprente. Din pacate pentru compania americana, acest lucru nu a fost posibil in mare parte deoarce display-ul AMOLED de care dispune modelul iPhone X este produs de Samsung.

Intre timp, Samsung Electronics, pare sa fi gasit o solutie de a integra aceasta tehnologie a senzorului pentru amprente in display-ul produs chiar de compania sud coreeana.

Senzorul pentru amprente integrat sub display

Intr-o cerere de inregistrare a unui brevet de inventie depusa de Samsung in luna aprilie 2017, care a fost aprobata la inceputul acestei luni (Noiembrie) de autoritatea WiPO, este demonstrata noua tehnologie la care lucreaza sud-coreenii si pe care s-ar putea sa o vedem integrata in telefonul Galaxy S9.

Conform cererii de brevetare inregistrate, Samsung lucreaza la o tehnologie inovatoare care permite citirea amprentelor in nu mai putin de 12 punct de presiune distribuite in mod egal pe toata suprafata display-ului telefonului, astfel ca, prin intermediul acesteia posesorul unui telefon ce dispune de astfel de tehnologie va putea restrictiona accesul la iconite, aplicatii si servicii.

In plus, sunt exemplificate cel putin doua cazuri in care aceasta tehnologie poate fi utilizata. Unul din exemple ne arata cum prin intermediul detectarii amprentei posesorului telefonului, acesta are acces la Galeria foto, ceea ce inseamna ca numai el poate avea acces la aplicatiile sau functiile protejate prin intermediul amprentei. Functia e cu atat mai interesanta cu cat poti bloca individual prin intermediul amprentei accesul la sesiunile de Chat (Facebok Messenger, WhatsApp, etc) si, probabil, la functiile importante ale telefonului.

In teorie, noul senzor pentru amprente dezvoltat de Samsung, ar oferi un plus important de functionalitate si utilitate, pe langa functia de blocarea/deblocare a unui telefon mobil. Ramane sa vedem daca aceasta tehnologie este pregatita sa debuteze in prima jumatate a anului viitor, atunci cand Samsung este asteptat sa lanseze telefoanele din gama Galaxy S9.

Ce parere aveti de ideea celor de la Samsung de a utiliza ecranul telefonului drept senzor pentru amprente si, totodata, in scopul de a limita accesul la aplicatiile si datele din telefon?

sursa | via

8 Comentarii

 1. Andutu Alex

  November 29, 2017 at 1:59 pm

  O idee foarte buna 😊

 2. Ciupala Marilena marilena mari mari

  November 29, 2017 at 2:05 pm

  Suna interesant este bine ca au gasit o modalitate si a rezolvat problema cu amprenta suna bine

 3. Aileni Marian

  November 29, 2017 at 2:21 pm

  Va fi un 2018 tare interesant! Samsung thumbs up!

 4. Andruseac Dănuț

  November 29, 2017 at 2:31 pm

  Eu zic ca da! Ar fi mare păcat ca Samsung să nu pună un asemenea senzor de amprenta sub ecran! Am văzut ca s-ar putea da fie din nou pe spate, dar sub camera, eu sper să nu fie așa! 👍

 5. Sofia S Ciuscov

  November 29, 2017 at 2:31 pm

  Cu siguranta da, aceasta aplicatie va avea succes, eu una as cumpara acest telefon.pt ca prin.acest senzor de amprente, pot sa blochez accesul de principalele aplicatii de socializare (facebook, yahoo,etc) pt a-mi proteja confidențialitatea.

 6. Daniel Ionut

  November 29, 2017 at 3:32 pm

  Si uite cum Samsung i-a fata companiei Apple :) Mi se pare super tare aceasta tehnologie, cel putin in teorie nu ii gasesc niciun cusur, sa vedem insa aplicata cum o sa decurga lucrurile.Suna tare interesant sa poti proteja accesul la aplicatiile si functiile dorite.

 7. Alina Petrican

  November 29, 2017 at 5:20 pm

  Perfect, mai ales pentru cei cu copii pasionati de tehnologie precum al meu 😑😅

 8. drila abigaiela

  November 29, 2017 at 8:59 pm

  ooo..cata tehnologie 😅

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *