Cum sa aplici o folie S7 edge din sticla securizata [ghid]

folie S7 edge

Majoritatea telefoanelor actuale beneficiaza de un plus de protectie in ceea ce priveste ecranul din sticla al acestora, aceasta deoarece dispun de sticla Gorilla Glass de generatie mai noua, care are o oarecare rezistenta la zgarieturi si socuri mecanice de un anumit nivel, iar, in unele cazuri, dispun si de un strat oleophobic, strat menit sa protejeze impotriva microbilor, a bacteriilor.

Cu toate acestea si pentru o mai mare siguranta si protectie a ecranului telefonului vostru (in cazul de fata cel al lui Galaxy S7 Edge), va recomandam, aplicarea unei folii din sticla securizata, care va creste si mai mult rezistenta display-ului. Vorba aceea: Mai bine dai un leu in plus pentru o folie de protectie, decat sa te trezesti ca s-a zgariat sau si mai rau ca crapat ecranul, a carui reparatie sau inlocuire te va face sa scoti din buzunar o suma mult mai mare de bani, indiferent daca smartphone-ul este sau nu in garantie.

Astazi, va vom prezenta un ghid despre modul cum sa aplici o folie S7 edge din sticla securizata, ghid ai carui pasi de urmat sunt similari pentru aproape orice model de smartphone.

Astfel, iata care sunt cei sase pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a aplica cu succes o folie S7 edge din sticla securizata pe ecranul telefonului vostru:

Pasul 1. E extrem de important ca inainte de a incepe procedura de aplicare a foliei din sticla securizata, sa va asigurati ca ecranul este perfect curat: fara urme de amprente, fara bacterii si/sau alte particule de praf, pentru ca folia sa se lipeasca perfect. Astfel, pentru a curata foarte bine ecranul telefonului aveti nevoie de un servetel cu alcool (de obicei e livrat impreuna cu folia de protectie, dar in caz ca nu e insotita de unul, puteti utiliza un servetel parfumat pentru maini),

Pasul 2. Apoi, cu laveta din microfibre (care de asemenea ar trebui sa fie inclusa in pachet cu folia achizitionata, dar, la fel, in caz ca nu aveti aceasta laveta, o puteti utiliza pe cea ce vine odata cu televizorul LED — daca aveti unul in casa sigur exista si o laveta), stergeti usor suprata ecranului pentru ca in momentul aplicarii foliei, sticla sa fie uscata.

Pasul 3. Dupa ce v-ati asigurat ca sticla este uscata, utilizati abtibildul inclus in pachetul foliei pentru a va asigura ca nu a ramas vreo paricula de praf / scame pe ecran.

Pasul 4. Apoi, indepartati usor protectia din plastic (primul strat) dar in acelasi timp aveti grija sa nu atingeti partea foliei cu adezivul, deoarce aceea e partea prin intermediul careia folia S7 edge din sticla securizata se va fixa pe ecran.

Pasul 5. Asigura-te ca ai aliniat cu varful degetelor foarte bine folia S7 edge pe ecranul telefonului (mai ales in zona sticlei curbate), luand ca reper marginile si decupajele.

Pasul 6. Iar ultimul pas este aplicarea foliei pe ecranul smartphone-ului, insa rugamintea noastra e sa nu va grabiti si sa o faceti incet si cu mare atentie, altfel va veti lovi de bule de aer sau de o aplicare neuniforma. Bulele pot fi inderpartate cu degetul sau cu un card din plastic (tramvai, metro, card de cumparaturi, de credit, etc).

Ce trebuie sa stiti despre continutul unui pachet in care este livrata o astfel de folie din sticla securizata:

De obicei, in pachet sunt incluse urmatoarele lucruri (asta daca este o folie originala, de firma), asa ca mare atentie ce alegeti.

  • folie de protectie pentru ecran;
  • servetel cu alcool;
  • laveta din microfibre;
  • banda adeziva pentru indepartarea prafului;
  • ghid de instalare.

In ceea ce priveste achizitia foliei S7 edge, va recomandam, oferta magazinlui eMAG, unde veti gasi o sumedenie de modele de la diferite branduri. Unele mai ieftine (de la 8 Lei) si implicit mai slabe calitativ, altele mai scumpe (pot ajunge pana la 200 de lei), insa sunt mult mai bune, mai sigure.

10 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *