Sefii diviziei LG Mobile inlocuiti din functii

Sefii diviziei LG Mobile inlocuiti

Cu toate ca al doilea cel mai mare producator sud-coreean ramane in continuare pe profit datorita diversificarii afacerii sale, in ultimii ani divizia mobile a cam dat chix. Niciunul din telefoanele premium lansate in ultimii 3-4 ani sub gama G nu au reusit sa ia fata concurentei. In tot acest timp telefoanele LG reusind numai o clasare mediocra in top 10 telefoane de top, compania fiind depasita de producatori chinezi precum Huawei, a caror telefoane sunt mult mai cautate si mai apreciate de utilizatorii de smartphone la nivel global.

Mai mult, nici gama de telefoane de nivel mediu sau cele accesibile ca pret nu se vand mai bine, Samsung si Huawei reusind in fiecare an sa le ia fata coreenilor de la LG.

Aceste lucruri sunt confirmate si de ultimul raport financiar dat publicitatii de LG Electronics, in care se arata ca divizia mobile merge in pierdere. De aici si decizia luata luna aceasta, decizie prin care mai mult reprezentati din executivul companiei LG Electronics au fost inlocuiti cu oameni noi.

Modificarile din executiv i-au vizat pe CEO (presedintele) si CTO (Chief Technology Officer) diviziei LG Mobile Communication, precum si pe cei din departamentul de marketing.

In Romania, schimbarile s-au resimtit la nivel de PR, LG Romania preferand sa renunte la agentia Ogilvy, orientandu-se catre The Good Company, agentia care le reprezinta imaginea in acest moment in tara noastra.

Toate aceste miscari de trupe sunt menite sa readuca divizia mobile a companiei pe profit si implicit sa creasca si sa imbunatateasca vanzarile de produse din zona B2B (business-to-business).

9 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.