Recenzia camerei Evolio iSmart 360 (Review)

Recenzia camerei Evolio iSmart 360

Recenzia camerei Evolio iSmart 360.

Anul acesta brandul Evolio si-a extins portofoliul de camere de actiune iSmart cu modele precum iSmart 360, action cam ce ne permite inregistrarea de videoclipuri si imagini in format 360°. Aceasta camera Evolio iSmart 360 este ideala pentru cei cu spirit aventurier, care vor sa se exprime online putin altfel, mai original prin continutul foto si video pe care aceasta camera il poate crea spre a fi impartasit pe retele de socialzare cum e Facebook sau pe YouTube (ambele siteuri suporta formatul video 360°).

Fiind o camera de actiune putin mai aparte, am decis sa o luam la review. Astfel ca zilele trecute am avut-o in redactie pentru teste.

Design

Construita din material plastic solid carcasa camerei Evolio iSmart 360 are un design compact, putand fi foarte usor manevrata cu o singura mana. Peste aceasta camera, se poate adauga o a doua carcasa externa transparenta (accesoriu rezistent la apa), prin intermediul careia vom putea realiza materiale foto si video subacvatic la un unghi de 360°.

In plus, camera vine insotita de un kit complet cu accesorii de prindere care sa te ajute la realizarea unor filmari inedite indiferent ca alegi sa o utilizezi in activitati precum skateboarding, in drumetii, alpinism, pe bicicleta, pe motor, la alergat sau dupa cum mentionam si mai devrem, in vacante la scuba diving (rezista pana la o adancime de maxim 30 de metri).

Hardware

Camera Evolio iSmart 360 este echipata cu senzorul Sony IMX179 de 16 mega pixeli si dispune de un obiectiv de tip fish eye.

In plus, vine cu un ecran TFT ce masoara aproape un inch in diagonala (0.96″), dispune de conectivitate Wi-Fi 802.11 b/g/n astfel ca poate fi conectata prin intermediul unei aplicatii la un smartphone cu Android sau la un iPhone cu iOS, dispune de porturi micro HDMI, micro USB si slot pentru carduri microSD de pana la 64GB (pe siteul Evolio veti gasi o lista cu modelele de carduri compatibile si recomandate de producator) si are o baterie detasabila cu capacitatea de 1.050mAh ce se incarca la priza 220 foarte rapid (in jur de 30 de minute) prin intermediul incarcatorului inclus in pachet.

Navigarea prin meniul camerei se face cu ajutorul butoanelor fizice (butonul cu iconita WiFi reprezinta navigare in sus, iar cel de langa el te ajuta sa navighezi in jos prin mediu, iar butoanele din laterla stanga au functia de Back/Exit si/sau Enter).

Software

Acest model de camera de actiune beneficiaza de multiple optiuni de fotografiere si filmare prin interemediul aplicatiei XDV360 (Google Play store, App store), si anume: modul Panoramic 360 °, mod VR (realitate virtuala), modul Square, modul Round s.a.m.d.

  • Modul Panoramic 360 ° iti permite realizarea de filmari si fotografii la 360 ° si la o calitate buna
  • Modul VR te transpune in lumea realitatii virtuale, insa pentru acest lucru vei avea nevoie de un dispozitiv special, de o casca VR.

Evolio iSmart 360 poate capta video in format H.264 (codec) la rezolutie panoramica  2.048 x 2.048 pixeli la 30fps; 1.440 x 1.440 pixeli la 60 sau 30 de cadre pe secunda si la rezolutie 1.072 x 1.072 pixeli la 60 si 30 framer-uri pe secunda.

De asemenea, camera dispune de functii de Expunere Ajustata, Microfon Audio Input, Setare Data, Speaker Audio Output, iar prin intermediul aplicatiile de mobil (in cazul meu varianta pentru telefoanele cu Android), puteti alege de exemplu la fotografii modul / efectul dorit, astfel ca puteti modifica rezultatul final al fotografiei direct de pe smartphone. Meniul aplicatiei este foarte simplu si intuitiv, iar conexiunea prin Bluetooth cu camera se face la fel de usor.

Concluzie

Evolio iSmart 360 este pachetul complet dedicat celor care vor sa incerce o experienta de filmare noua, si anume: realizarea de materiale multimedia la unghi de 360 in aer, in apa sau terestru, precum si continut pentru realitatea virtuala, totul la pret accesibil.

Camera costa 699 lei, dar o puteti achizitiona in aceasta perioada a anului la pretul de 549 lei direct de pe site-ul producatorului. De asemenea, va recomandam si ochelarii de VR Evolio, la pachet cu aceasta camera pentru 80 lei in plus, daca intentionati sa filmati continut pentru realitatea virtuala.

7 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *