Primul smartphone Allview cu unitate de procesare neurala, va debuta curand

Primul smartphone Allview cu unitate de procesare neurala

Dupa lansarea telefonului iPhone X, cu procesorul A11 Bionic care include ceea ce Apple denumeste ‘Neural Engine‘ si debutul primului smartphone din lume cu unitate de procesare neurala, Huawei Mate 10, iata ca, compania romaneasca Visual Fan, anunta o premiera similara pe piata romaneasca. Visual Fan se pregateste sa lanseze primul smartphone Allview cu unitate de procesare neurala.

Compania nu a dorit sa dezvaluie deocamdata denumirea smartphone-ului echipat cu o astfel de unitate de procesare insa, prin intermediul unui comunicat de presa trimise pe adresa redactiei Gadget Talk, Allview, anunta ca telefonul va integra un nou procesor MediaTek bazat pe arhitectura ARM Cortex-A73 la optimizarea caruia inginerii Allview lucreaza de ceva luni bune. In martie 2017, producatorul asiatic de chipseturi din siliciu lansa pe piata SDK-ul MediaTek Deep Learning, unealta dedicata dezvoltatorilor pentru a fi utilizata alaturi de SoC-uri Helio X20 si/sau Helio X30.

CPU-ul integrat in acest viitor smartphone Allview vine cu suport Tensorflow Lite si VPU (unitate de procesare video) cu tehnologie neurala dedicata inteligentei artificiale. De asemenea, va beneficia si de primul asistent vocal pe baza de inteligenta artificiala, AVI, lansat de Allview odata cu introducerea gamei de telefoane X4 Soul Infinity.

„Smartphone-ul este optimizat pentru viitoarele cerințe bazate pe rețelele neurale artificiale și va veni în ajutorul utilizatorilor oferind posibilitatea ca prin intermediul camerei foto să fie identificate imagini și obiecte. Asistentul vocal Allview AVI va dobândi noi capabilități și va recunoaște în viitor și obiecte. Astfel, va putea identifica cu ușurință monumente sau obiective turistice pentru a oferi informații suplimentare despre acestea, precum și indicatoare de circulație pentru a avertiza utilizatorul în caz de pericole. Procesarea performantă va permite redimensionarea imaginilor la rezoluții mai mari, oferind claritate sporită. Aceste exemple reprezintă o mică parte dintre multiplele soluții pe care tehnologia avansată le va pune la dispoziția utilizatorilor. „

Astfel de tehnologie devine tot mai des implementata in actualele generatii de smartphone-uri. Mai mult, anul 2018, pare a fi anul telefoanelor inteligente ce vor integra inteligenta artificiala. Samsung spre exemplu, a anuntat recent lansarea proprie-i interfete grafice TouchWiz bazata pe acest tip de inteligenta artificiala denumita Galaxy A.i. UX.

7 Comentarii

 1. Daniel Ionut

  08/12/2017 at 16:54

  Ne asteptam in 2018 la lansari „mari”.Un nou procesor de la Mediatek,asistentul vocal Avi imbunatatit,o tehnologie avansata prin care Allview o sa isi consolideze pozitia pe piata.

 2. Aileni Marian

  08/12/2017 at 17:40

  Dupa zvonuri 2018 va fi foarte interesant si plin de lansari din partea Allview!Viitorul se intrezareste bine!

 3. Andruseac Dănuț

  08/12/2017 at 18:14

  Ce tare! Ma bucur ca Allview dorește să facă acest lucru! Ar fi minunat dacă vom avea un smartphone cu brand românesc cu unitate de procesare neurala! Allview vor avea anul viitor cu siguranță telefoane foarte bune, rapide, și cu asistentul vocal român! 👍✔️

 4. Badea Gabriela

  08/12/2017 at 19:49

  Allview a progresat foarte mult mai ales ca a pornit cu stângul. Foarte interesanta capscitatea de a recunoaste indicatoarele stradale sau obiective turistice.

 5. Lamiita Petre

  08/12/2017 at 20:17

  Modelele seriei Mate sunt, cele mai rapide smartphone-uri din lume

 6. Ciupala Marilena marimarilenamari

  08/12/2017 at 22:15

  Interesant ce vor sa faca cei de la Allview este o veste buna un smartphone interesant felicitari

 7. Sofia S Ciuscov

  10/12/2017 at 10:34

  Waw, faptul ca prin camera foto, se capteaza imaginea si se ofera detalii suplimentare, este o noutate binevenita pt impatimitii de calatorii.
  Asyept sa apara acest telefon si in Romania.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *