PepsiCo cumpara 100 camioane electrice Tesla de 40 tone, cu pilot automat

camioane electrice Tesla

Compania PepsiCo, cea care detine brandul Pepsi si alte cateva branduri ca Doritos, Lays, Tropicana, Lipton s.a.m.d, achizitioneaza nu mai putin de 100 de camioane electrice Tesla in valoare de 2 milioane de dolari, modele ce vor intra in lotul de camioane ale companiei PepsiCo din 2019, atunci cand producatorul Tesla va incepe livrarile.

La mijlocul lunii noiembrie Tesla anunta noua generatie de autovehicule electrice denumite ‘Semi Trucks’, capabile sa accelereze pana la viteza maxima de 105 km/h pe o panta inclinata la 5 grade si cu o incarcatura maxima de 40 de tone. Acest lucru se datoreaza celor 4 motoare independente amplasate pe rotile din spatele ale camioanelor care permit accelerarea de la 0 km/h la 100km/h in doar 20 secunde. Fiind camioane electrice, ele pot circula pe o distanta maxima de 800 kilometri la o singura incarcare a bateriei electrice, Tesla promitand ca pot parcurge pana la 1.6 milioane de kilometri, fara ca acestea sa se defecteze.

Camioanele electrice Tesla sunt cu pana la 50% mai rapide decat camioanele diesel (normale) si cu pana la 20% mai economice la fiecare 1.6 km parcursi. In plus, aceste Semi Trucks Tesla sunt echipate cu o cutie automata ceea ce inseamna ca, camionagiul nu trebuie sa depuna efort fizic atunci cand schimba vitezele. De asemenea, camioanele Tesla sunt dotate cu pilot automat, in caz de urgenta poate mentine camionul pe sosea si poate alerta echipele de salvare, in special daca soferul este inconstient.

Parbrizul camioanelor electrice Tesla este atat de rezistent la socuri incat poate rezista unei explozii nucleare, conform antreprenorului Elon Musk. Asta deoarece camioanele obisnuite raman fara parbriz cel putin o data pe an timp in care soferii trebuie sa traga pe dreapta si sa astepte schimbarea lui. Un proces de durata, costisitor si neplacut, deoarece camionul este inutilizabil in tot acest timp conform normele de circulatie care impiedica camionagii sa transporte marfa pe drumuri cu parbrizul crapat.

Un alt aspect important mentionat de Elon Musk, este modul de alimentare al camioanelor Tesla comparativ cu cel al camioanelor deisel, care necesita un minim de 15 minute la statiile peco pentru a face plinul rezervorului, in timp ce bateriile Semi Truck-urilor Tesla pot fi incarcate in timp ce marfa este incarcata sau descarcata din aceste camioane electrice, astfel ca se micsoreaza timpul pierdut de sofer cu alimentarea.

7 Comentarii

 1. Andruseac Dănuț

  13/12/2017 at 14:54

  Foarte interesant! Deci Pepsi dorește sa facă economie, și sa nu mai polueze cu transportul marfei! O veste bună!

 2. Sofia S Ciuscov

  13/12/2017 at 14:55

  O investitor foarte buna care ușurează transportul mărfii și îl face mai eficient.

 3. Daniel Ionut

  13/12/2017 at 16:07

  Asta da achizitie!Am inteles ca mai multe firme de transporturi ar avea retineri in a cumpara aceste camioane,din cauza incertitudinilor legate de timpul necesar incarcatrii bateriilor comparativ cu alimentarea cu motorina si a autonomiei de drum, dar se pare ca PepsiCo le-au acordat credit.

 4. Ciupala Marilena marimarilenamari

  13/12/2017 at 21:10

  O investitie foarte buna o informatie foarte buna un articol foarte bun felicitari

 5. Badea Gabriela

  13/12/2017 at 21:30

  O investitie extraordinară, aceste camioane vor revolutiona industria transportului.

 6. Andutu Alex

  14/12/2017 at 12:12

  O idee foarte buna.Cineva se gandeste si la noi

 7. Alina Petrican

  17/12/2017 at 01:36

  Probabil viitorul le apartine camioanelor electrice, au multe avantaje.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *