ReviewsStiriTELEFOANE

Recenzia telefonului HTC U11 Life [Review]

Recenzia telefonului HTC U11 Life

Anul acesta HTC a lansat noua serie U de telefoane cu Android, serie din care face parte si modelul premium U11, cu inovatoare functie Edge Sense, smartphone lansat la mijlocul lunii mai. Varful de gama a fost apoi urmat in doua jumatate a acestui de U11 Life si U11 Plus, primul dintre ele ajungand si la noi la redactie pentru review. Un telefon aratos cu anumite compromisuri cand vine vorba de functiile, caracteristicile sau experienta utilizatorului, dar a carui pret il face sa fie mai accesibil publicului larg, comparativ cu pretul unui telefon de top.

Despre U11 Life si experienta mea cu acest smartphone va voi povesti in recenzia de astazi.

Design / Ecran

recenzia telefonului htc u11 life 6

U11 Life este la origine un model de nivel mediu, cu toate acestea, HTC, a dorit ca telefonul sa mosteneasca aspectul luxuriant al lui U11, astfel ca arata la fel de frumos ca varful gamei din 2017 atunci cand il scoti din buzunar in vazul lumii, insa nu acelasi lucru il poti spune despre contructia sa, atunci cand il iei in mana si-l inspectezi minutios. Materialul din plastic utilizat la realizarea arcasei comparativ cu sticla folosita la constructia modelului premium, iti schimba imediat perspectiva insa, compromisul trebuia facut pentru a putea scade pretul lui U11 Life si a-l face sa fie mai accesibil unui numar mai mare de clienti. Astfel ca, cu toate ca contructia lui este una mai ieftina si senzatia in palma nu e una premium, telefonul, dupa cum puteti observa si voi din aceste fotografii, ofera un design luxuriant la vedere, motiv pentru care oamenii din jur il vor confunda foarte usor pe U11 Life cu modelul premium U11, chiar daca plasticul tine locul sticlei.

Dimensiunile telefonului sunt 149 mm lungime, 73 mm latime si 8.1 mm grosime, ceea ce il face destul de comod de utilizat chiar si de catre cei cu mainile mai mici.

recenzia telefonului htc u11 life 12

Ecranul telefonului U11 Life masoara numai 5.2″ in diagonala, fiind foarte usor de utilizat intr-o singura mana. Panoul este un Super LCD cu rezolutie Full HD, iar stratul de sticla care protejeaza afisajul este sticla Gorilla Glass 3, un alt mic compromis facut de producator pentru a tine pretul la un nivel cat de cat accesibil majoritatii fanilor hTC. Ecranul nu dispune de aspectul 18:9, ci vine cu aspect 16:9, iar densitatea ecranului este de 424 pixeli per inch. Unghiurile de vizibilitate sunt decente, culorile destul de vii si un contrast bunicel. Practic, atat cat platesti, atat primesti. O experienta vizuala decenta.

Hardware

U11 Life este echipat de HTC cu procesorul Qualcomm Snapdragon 630, cu 3GB memorie RAM si 32GB spatiu intern, insa il veti gasi si in varianta cu 4GB RAM si 64GB spatiu intern. Totusi, dispune si de un slot pentru carduri micro SD si nano SIM-uri. Aceasta configurantie iti va permite sa te joci mare parte din jocurile cu grafica 3D (mai pretentioase) disponibile pe Google Play store.

Screenshot 20171222 130213Screenshot 20171222 125433

In testele benchmark a realizat un scor de 73.620 puncte in aplicatia AnTutu, respectiv 872 puncte single-core si 4.176 puncte multi-core in aplicatia GeekBench 4.

Telefonul este dotat cu conectivitate 4G LTE, cu NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, si un port USB-C reversibil.

recenzia telefonului htc u11 life 8

Capacitatea bateriei integrate in telefon masoara 2.600 mAh, nu tocmai suficient pentru a putea fi utilizat intens, insa despre acest lucru vom detalia ceva mai tarziu in review, in sectiunea despre baterie.

Sunteul este redat de un difuzor amplasat in partea de jos a telefonului, iar calitatea audio emisa de acesta este la nivelul pretului telefonului, adica, nimic deosebit, doar un difuzor standard ca pe mai toate smartphone-urile din acest segment de piata.

Software

recenzia telefonului htc u11 life 14

Capitolul software este punctul forte al acestui smartphone. Si asta deoarece telefonul este lansat sub programul Android One al celor de la Google, ceea ce inseamna ca ruleaza o versiune de Android stoc, curata, fara aplicatii pre-instalate de operatorii de telefonie sau alte app pe care le consideram bloatware (inutile). Versiunea de Android pe acest telefon este Android 8.0, asta inseamna ca va veti bucura de experienta Oreo. Printre functiile acestei versiuni se numara si modul Picture-in-Picture (PiP).

Screenshot 20171129 144817Screenshot 20171221 162018

De asemenea, telefonul dispune de tehnologia inovatoare introdusa de HTC anul acesta, si anume: Edge Sense, astfel ca, U11 Life, poate executa comenzi in urma presiunii exercitate de strangerea in mana a telefonului de catre utilizator, multumita senzorilor de presiune amplasati pe cele doua margini ale sale.

Camera

recenzia telefonului htc u11 life 3

U11 Life dispune de o camera cu senzor de 16 mega pixeli atat pe partea din fata, cat si pe partea din spate, diafragma ambelor camere avand valoarea f/2.0.

Interfata aplicatiei Camera este foarte simpla, insa permite pana si setarea ei pe modul manual, ceea ce inseamna ca veti putea forografia si salva pozele in format RAW, in cazul in care va doriti acest lucru.

Camera principala de pe spate, pe langa blitul LED, autofocus si detectia fazelor, dispune de capabilitatea de a filma videoclipuri in format 4K la 30 de cadre pe secunda desi este un telefon de nivel mediu. Acest lucru i se datoreaza chipsetului Qualcomm Snapdragon 630. In plus, dispune de functii precum HDR, panorama, focus tactil, sau detectarea fetei.

Mai jos aveti un video sample inregistra in format 4K si o galerie foto realizata cu camera principala a telefonului. De mentionat ca desi camera frontala dispune de acelasi tip de senzor nu are blit iar rezolutia maxima este Full HD, nu 4K, insa dispune de functia HDR si panorama si pe camera frontala.

Baterie

 

Incarcarea bateriei de la 0 la 100% se efectueaza prin portul USB-C in ceva mai mult de o ora, insa odata incarcata autonomia bateriei nu ofera mai mult de zi de utilizare normala, de utilizare intensa nu mai vorbim, asta pentru ca smartphone-ul vine cu o baterie integrata de doar 2.600 mAh. Ce buni ar fi fost 400mAh in plus, insa mici compromisuri au fost facute in fiecare departament al telefonului, pentru a mentine costul sau de productie cat mai redus, astfel ca pretul final sa unul decent.

recenzia telefonului htc u11 life 1

Concluzia

U11 Life ne ofera un aspect elegant alaturi de o experienta de utilizare Android Oreo stoc, camere foto cu rezultate suficient de bune pentru a putea impartasi pe retelele de socialziare fotografiile si clipurile inregistrate cu acest smartphone si o autonomie de functionare de maxim o zi cu anumite compromisuri cand vine vorba de conexiune la Internet. Nu veti scoate o zi de utilizare daca mentineti telefonul conectat perioade lungi de timp la retelele 4G ale operatorilor telecom.

La final, putem spune ca HTC a reusit sa realizeze un smartphone mid-range satisfactator, daca ne raportam la mici compromisuri versus pretul telefonului.

Totusi, pretul actual de 1.800 lei cerut de magazinele de retail este putin cam mare pentru pachetul pe care ti-l pune HTC la dispozitie, asta si pentru ca implica o serie de taxe de import. Pretul corect ar fi cel practicat de comerciantii din SUA, si anume 350$. Adica, undeva pana in 1.450 de lei. Recomandarea noastra este sa mai asteptati pana cand retailul va scadea pretul telefonului pana la pragul considerat de noi ca fiind cel corect.

5 Comments

  1. O baterie mai puternica ar fi fost ideal. In rest este foarte bun.

  2. Estetic, arata foarte bine, pe mine nu ma deranjeaza plasticul in locul sticlei.Poate un ecran cu aspect 18:9 nu strica, ca tot e in voga acum.In ce priveste software-ul nu avem nimic de reprosat, avem Android Oreo iar tehnologia Edge Sense este interesanta.Camera este decenta, insa bateria cam lasa de dorit, e un minus destul de mare.

  3. Un telefon foarte frumos, chiar e arătos pe spate, are o sticla foarte bună și de calitate! Specificațiile sunt de top, iar prețul este binișor! 👍✔️

  4. Specificati bune performant cu baterie mare si pretul este bunicel

  5. Asteptam review cu telefonul abia astept sa il vad 👍👍👍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!