ReviewsStiriTELEFOANE

Recenzia telefonului Apple iPhone 8 Plus [Review]

Recenzia telefonului Apple iPhone 8 Plus 1

Apple a lansat anul acesta in premiera 3 modele de iPhone, desi de-a lungul anilor ne-a obisnuit cu lansarea a numai doua modele. Aceasta fiindca producatorul a avut o strategie diferita in 2017: iPhone X face parte din trendul actual, cel al telefoanelor fara butoane fizice Home si cu un display care acopera mare parte din partea frontala, in timp ce modelele din gama iPhone 8 au fost lansate pentru a le oferi clientilor o alternativa in cazul in care iPhone Zece nu e ceea ce isi doresc fanii de la Apple anul acesta.

Nu suntem primii care realizeaza un review telefonului Iphone 8 in Romania, dar nici ultimii, si oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata. Plus ca venim cu impresii noi,  diferite, cat si cu un mod mult mai profesionist de prezentare al noului telefon Apple.

Design / Display

Primul lucru pe care l-am observat si noi la fel ca si voi, e ca telefonul seamana izbitor cu modelul Iphone 7 Plus de anul trecut. Chiar daca „caroseria” este aproape identica, „motorul” este diferit si mai puternic anul acesta.

Recenzia telefonului Apple iPhone 8 Plus 15

Noutatea adusa de Apple telefoanelor iPhone 8 si 8 Plus comparativ cu modele anterioare, este introducerea unui design realizat din sticla rezistenta la zgarieturi si socuri, si o proiectare cu precizie a carcasei pentru a rezista la apa si praf, telefoanele fiind certificate IP67. In plus, fiind din sticla, vin cu incarcare wireless, functie pe care o asteptam de foarte mult timp.

Telefonul dispune de un panou IPS Retina HD de 5,5 inci in diagonala cu tehnologie True Tone, 3D Touch si rezolutie Full HD, desi ma asteptam la minim rezolutie 2K anul acesta. De asemnea, ecranul dispune de o ratie de 16:9. Panoul ofera imagini stralucitoare cu unghiuri largi de vizualizare, asta cu ajutorul pixelilor domeniului dual (electrozii pixelilor sunt inclinati, nu aliniati), permitand astfel o vizualizarea excelenta din aproape orice unghi.

Recenzia telefonului Apple iPhone 8 Plus 14

Pe partea din fata jos regasim butonul fizic Home cu Touch ID, care ofera mai multe optiuni de utilizare: de la deblocarea telefonului cu ajutorul senzorului de amprenta foarte comod si rapid, pana la revenirea la pagina principala, activarea asistentului vocal Siri, utilizarea cu o mana a ecranului prin atingerea senzorului de deblocare de doua ori si vizualizarea ferestrelor deschise in fundal.

Recenzia telefonului Apple iPhone 8 Plus 17

Deasupra ecranului avem  camera frontala ear-piece-ul telefonului care are si rol de difuzor stereo pentru crearea unui sunet sourround, iar in continuare mai gasim senzorul de proximitate si de lumina. In partea dreapta avem butonul de Power si slotul pentru cartele nano SIM. Pe partea stanga sunt butoanele de volum + si -, butonul de activare a modului silent. Sus nu avem nimic, iar in partea de jos se afla celalalt difuzor stereo si mufa de incarcare si transfer date prin conectorul Lightning.

Pe spate se gaseste camera duala cu blitul in doua tonuri, logoul Apple si microfonul de anulare a zgomotului de fundal

Recenzia telefonului Apple iPhone 8 Plus 6

Hardware

Trecem la hardware-ul intern. Telefonul dispune de noul chipset Apple A11 Bionic care integreaza un procesor Hexa-core de (2 nuclee de mare putere Monsoon + 4 nuclee de mica putere Mistral, ce pot fi accesate individual) si dispune de un accelerator grafic mobil Apple GPU cu 3 nuclee. Iphone 8 PLUS vine in 2 versiuni,  varianta cu 64 de GB (testata saptamana aceasta de noi) sau cu 256 GB, ambele beneficiand de 3 GB memorie RAM, astfel ca performanta hardware este la fel de buna ca si in anii anteriori, ba chiar cu un plus datorita noului chisetp A11.

Image1Image

In testele bechmark efectuate in aplicatia Antutu, telefonul a scos un scor de 227.086 puncte, mult mai mare decat generatia iPhone 7 / 7 Plus din 2016

Software

Recenzia telefonului Apple iPhone 8 Plus 13

Telefonul dispune de versiunea iOS 11 care ofera o experienta placuta si o navigare fluida, insa aceasta versiune este plina de bug-uri, foarte multi utilizatori s-au plans de probleme. Apple are mari batai de cap cu aceste probleme, distribuind in ultimele saptamani multiple patch-uri care sa rezolve din mers problemele de sistem. Cel mai probabil, fiindca Apple a impartit in doua experienta de utilizare a sistemului: pe de o parte l-a optimizat pentru experienta iPhone X fara buton fizic Home, pe de alta o varianta care sa mentina experienta iOS din anii anteriori.

Camera foto

Recenzia telefonului Apple iPhone 8 Plus 9

Camera principala duala a carei senzori de 12 MP cu diafragma de f 1.8, respectiv 12MP cu diafragma de f 2.8, sunt protejati de un strat de sticla din safir. Am fost surprins placut de claritatea imaginilor realizate cu aceasta camera duala a telefonui, cat si de functiile noi de fotografiere in modul portret, unde poti vedea in timp real efectele de lumina naturala, lumina studio, lumina contur, lumina scena, care iti da posibilitatea de a inlatura fundalul imaginii, si efectul de lumina scena mono, care este asemanator cu cel anterior doar ca este alb negru, monocrom. Camera principala poate filma pana la rezolutie maxima 4K la 24/30/ sau 60 cadre pe secunda sau full HD la 30/60/120/ sau 240 cadre pe secunda, pentru realizarea acelor filmari lente.

Camera frontala de 7 mpx a carei diafragma are valoarea f 2.2, camera ce ofera imagini selfie de calitate si poate capta si video in format full HD la 30 de frame-uri pe secunda sau HD la 240fps.

Baterie

Recenzia telefonului Apple iPhone 8 Plus 8

Capacitatea bateriei este mai mica pe modelul Plus de anul acesta la cei 2.675 mAh (2.900 pe iPhone 7 Plus), dar ofera o durata de convorbire de pana la 21 de ore, music play pana la 60 de ore continuu. Per total bateria iti ajunge o zi si ceva daca nu abuzezi de ea, iar incarcarea se efectueaza in aproximativ o ora si jumatate cu incarcatorul inclus in cutie.

Concluzie

In concluzie, la final, pot spune ca noul iPhone 8 Plus arata si se simte premium in mana avand carcasa din sticla, telefonul filmeaza foarte bine, are suficient spatiu intern si dispune de cel mai performant si mai nou chipset Apple, astfel ca ruleaza exceptional. Sigur, ca sunt si cateva neajunsuri, cum ar fi lipsa mufei jack de 3.5mm sau faptul ca marginile de sus si jos a display-ul de 5.5 inch sunt foarte late, facandu-l sa fie ceva mai lunguiet si mai dificil de utilizat intr-o singura mana, insa iPhone 8 Plus a trecut restul testelor cu brio, astfel ca poate reprezenta cadoul ideal de Craciun pentru jumatatea ta.

iPhone 8 Plus il gasiti in oferta operatorilor telecom, precum si in cea a magazinelor de retail. Pretul intreg sare de 4.200 lei, dar il puteti lua si in rate sau la abonament.

Nu uitati sa va abonati la newsletter si la canalul nostru, pentru a primi notificari atunci cand publicam noi materiale si videoclipuri pe YouTube. De asemenea, nu uitati sa sustineti publicatia Gadget Talk cu un Like si un Share!

5 Comments

  1. Multe puncte forte incat acapareaza micile neajunsuri si il face sa isi merite pretul.

  2. Woow super telefon isi merita toti bani cu incarcare wireless si cu asa specificati nota 10 si pentru telefon si pentru articol .

  3. Un telefon performant cu încărcare wireless, cu panou de sticlă față și spate! Îmi place mult mai mult acest telefon față de IPhone X, are buton cu amprentă și este mult mai arătos! Recenzia este foarte bună! 👍✔️

  4. Un review foarte bun cu toate detaliile necesare, felicitări 👍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!