Setarea incetinirii procesorului telefoanelor iPhone, va putea fi dezactivata manual de utilizator

Setarea incetinirii procesorului telefoanelor iPhone

Dupa scandalul iscat pe finalul anului trecut, atunci cand Apple anunta public ca intr-adevar incetineste de mai bine de un an de zile performanta procesoarelor de pe telefoanele sale iPhone, pe motivul ca ar proteja componentele hardware ale acestora, seful companiei, Tim Cook, a anuntat ca urmatoarea actualizare iOS (luna Martie, 2018) va aduce cu sine o optiune prin care utilizatorul de iPhone va putea dezactiva manual setarea respectiva.

Setarea incetinirii procesorului telefoanelor iPhone, va putea fi dezactivata manual de utilizator

Practic, urmatoarea versiune iOS, va introduce un toggle (functie) care sa-i permita utilizatorului sa activeze sau sa dezactiveze setarea care incetineste performanta telefonului (procesorului) oricand acesta doreste acest lucru. Ceea ce inseamna ca posesorii de iPhone vor avea control total asupra acestei setari atat de controversate, care a dus la lansarea unei oferte de schimbare a bateriei telefoanelor iPhone cu 50$ mai redusa, astfel ca foarte multa lume s-a grabit sa ajunga la unul din magazinele oficiale sau partenere (autorizate Apple) pentru a-si schimba bateria veche a iPhone-ului cu una noua.

“Le vom oferi utilizatorilor posibilitatea de a urmari in timp real pe ecranul telefonului starea de sanatate a bateriei, asa ca, va fi foarte, foarte transparenta,” a declarat Tim Cook pentru postul TV ABC

Se pare ca Apple nu a invatat nimic din scandalul in care a fost implicata compania atunci cand se zvonea ca datele cu caracter personal de pe gadgeturile Apple, desi criptate, ar putea fi accesate de agentiile guvernamentale ale SUA (FBI, CIA, etc). Ba chiar se zvonea ca Apple le facilita acest acces, fara acordul scris al utilizatorilor.

Tot acest scandal al incetinirii performantei telefoanelor iPhone putea fi evitata daca setarea era optionala de la bun inceput.

 

3 Comentarii

 1. Ciupala Marilena

  January 18, 2018 at 2:04 pm

  O informatie buna nu stiam este bine de stiut

 2. Daniel Ionut

  January 20, 2018 at 1:46 am

  Daca si dupa atatea scandaluri cei de la Apple vor avea acelasi succes, inseamna ca ne place sa fim bataia de joc a unora.

 3. Aileni Marian

  January 20, 2018 at 1:02 pm

  Bătaie de joc față de clienți sai!!! Acum încearcă să dreagă tot scandalul!

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *