Oneplus 5T te costa 100 Euro in plus, daca il cumperi din retailul romanesc

Astazi, am ramas putin stupefiat in urma vizualizarii unei reclame platite de PC Garage pe reteaua de socializare Facebook, reclama in care apare afisat un telefon OnePlus 5T, in varianta de 128GB, la pretul de 3.048,99 lei (3.050 lei ce sa mai). Moment in care am decis sa fac un mic research sa vad care este pretul la care se comercializeaza acest model de smartphone in retailul romanesc.

Astfel, dupa ce am comparat preturile din retailul nostru cu cel de pe magazinul oficial online al celor de la OnePlus (care livreaza in Romania gratuit in 5-7 zile prin DHL / Cargus), am constatat ca PC Garage, QuickMobile si eMAG cer cu cel putin 100 de euro in plus fata de pretul la care poti achizitiona flagship killer-ul 5T in Uniunea Europeana.

Explicatia acestei diferente imense de pret poate fi urmatoarea:

1) Fie au importat de la sursa pe filiera China – Romania, si astfel au platit taxe pentru import pe stocul comandat

2) Fie acesta este profitul pe care magazinele din Romania spera sa il obtina de pe urma clientilor naivi si dezinformati

Mai mult de atat, daca nu esti interesat de varianata de 128GB cu 8GB memorie RAM, poti cumpara un OnePlus 5T direct de pe magazinul online al producatorului chinez, cu livrare gratuita in Romania in maxim o saptamana si la numai 500 de euro, care inseamna maxim, maxim 2.350 lei.  Avantajul achizitiei de pe site-ul Oneplus e ca clientul beneficiaza de garantie direct de la producator in interiorul Uniunii Europene.

Am dori sa aflam si parerile voastre despre preturile la gadgeturi afisate de magazinele de retail din Romania. Cum vi se par?

7 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *