Noul sezon Formula Electrica, aduce o noua generatie de monoposturi

noul sezon formula electrica

Noul monopost Formula E, in fata Coloseumului din Roma

Pe 3 februarie, 2018, in Santiago, Chile, debuteaza noul sezon de formula electrica sub patronajul Federatiei Internationalede Automobilism (FIA), campionat infiinta in 2014, ce se afla la cel de-al cincilea sezon anul acesta.

Este sezonul in care se face trecerea la noua generatie de monoposturi electrice, si in care vor lua startul cateva branduri importante de masini, printre care se numara: Audiu, Renault, BMW si Jaguar. Se aude ca in curand vor intra si Mercedes si Porsche in aceasta competitie.

Mare noutate a acestui sezon de Formula E, e reprezentata de noul monopost cu linii de design aerodinamice aparte. In plus, iubitorii acestui campionat de formule electrice vor avea parte de nu mai putin de 12 grand prix-uri care vor avea loc in inima celor mai atractive orase de pe glob: Paris, Marakesh, Hong Kong, Zurich, New York, Santiago, Punta del Este, Mexico City, Roma si Berlin.

Noul monopost Formula E, in fata turnului Eiffel din Paris

Noile monoposturi dispun de sistemul ‘halo’ de protectie a capului pilotilor si de o baterie produsa de McLaren care e capabila sa genereze o putere de 250kW, adica, echivalentul a aproximativ 335 de cai putere. Practic, noua baterie le permite echipelor, dar mai ales pilotilor, sa duca la bun sfarsit o cursa cap coada, fara a se opri la boxe pentru schimbarea masinii cu alta a carei baterie e incarcata. Autonomia noilor baterii este mult mai lunga.

Pe langa posibilitatea de a le urmari live in grand prix-urile noului sezon, fanii vor avea ocazia sa vada noile monoposturi  si in cadrul motor show-ului de la Geneva, incepand cu data de 6 martie.

Cei interesati de acest campionat cu formule electrice, pot descarca aplicatia de mobil pentru Android si iOS, sau pot vizita site-ul oficial al competitiei.

10 Comentarii

 1. Koryna Ln Kov

  January 31, 2018 at 2:33 pm

  Fericirea împătimiților de viteza, un sport cu adevărat periculos.

 2. Daniela

  January 31, 2018 at 2:34 pm

  Nu ma prea pricep la masini dar imi place Formula 1.

 3. Aileni Marian

  January 31, 2018 at 3:10 pm

  Impresionant sport! Ma bucur sa vad ca evolutia tehnologica se regăsește

 4. Clau HALAS

  January 31, 2018 at 3:31 pm

  impresonanti bolizii

 5. Ciupala Marilena

  January 31, 2018 at 8:22 pm

  Un sport frumos si periculos

 6. Popa Constantin

  January 31, 2018 at 9:36 pm

  Am vizualizat aplicația”Formula E”. Acolo se găsesc informații utile printre care programul primei curse pe 2018 din Santiago de Chile, piloții pe care-i poți vota în funcție de preferințe (conduc în preferințe cei 2 piloți de la Audi), traseul, o paradă a mașinilor electrice și a celor solare.
  Oricum în viitor sunt sigur că va fi de mai mult interes aceste curse ale FIA si nu în ultimul rând le urez succes!

 7. Daniel Ionut

  February 1, 2018 at 2:38 am

  Nu stiam de aceasta aplicatie…o sa arunc un ochi sa vad cu ce noutati vine.Imi place sa privesc acest sport, nu sunt un impatimit dar nici nu ma lasa indiferent :)

 8. Andruseac Dănuț

  February 1, 2018 at 5:14 pm

  Nu știam de această aplicație! Pare interesantă, o. Voi încerca și eu!

 9. Anda Stanciu

  February 1, 2018 at 5:25 pm

  Un sport frumos dar și periculos

 10. Cristy Cristian

  February 26, 2018 at 9:32 pm

  Multumim o sa incerc si eu aplicatia

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *