Noul sezon Formula Electrica, aduce o noua generatie de monoposturi

noul sezon formula electrica

Noul monopost Formula E, in fata Coloseumului din Roma

Pe 3 februarie, 2018, in Santiago, Chile, debuteaza noul sezon de formula electrica sub patronajul Federatiei Internationalede Automobilism (FIA), campionat infiinta in 2014, ce se afla la cel de-al cincilea sezon anul acesta.

Este sezonul in care se face trecerea la noua generatie de monoposturi electrice, si in care vor lua startul cateva branduri importante de masini, printre care se numara: Audiu, Renault, BMW si Jaguar. Se aude ca in curand vor intra si Mercedes si Porsche in aceasta competitie.

Mare noutate a acestui sezon de Formula E, e reprezentata de noul monopost cu linii de design aerodinamice aparte. In plus, iubitorii acestui campionat de formule electrice vor avea parte de nu mai putin de 12 grand prix-uri care vor avea loc in inima celor mai atractive orase de pe glob: Paris, Marakesh, Hong Kong, Zurich, New York, Santiago, Punta del Este, Mexico City, Roma si Berlin.

formula electrica 2

Noul monopost Formula E, in fata turnului Eiffel din Paris

Noile monoposturi dispun de sistemul ‘halo’ de protectie a capului pilotilor si de o baterie produsa de McLaren care e capabila sa genereze o putere de 250kW, adica, echivalentul a aproximativ 335 de cai putere. Practic, noua baterie le permite echipelor, dar mai ales pilotilor, sa duca la bun sfarsit o cursa cap coada, fara a se opri la boxe pentru schimbarea masinii cu alta a carei baterie e incarcata. Autonomia noilor baterii este mult mai lunga.

Pe langa posibilitatea de a le urmari live in grand prix-urile noului sezon, fanii vor avea ocazia sa vada noile monoposturi  si in cadrul motor show-ului de la Geneva, incepand cu data de 6 martie.

Cei interesati de acest campionat cu formule electrice, pot descarca aplicatia de mobil pentru Android si iOS, sau pot vizita site-ul oficial al competitiei.

10 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.