Apple a vandut mai putine telefoane iPhone, dar are incasari record. Iata de ce!

Apple a vandut mai putine telefoane iPhone

Apple a dat publicitatii raportul financiar pe ultimul trimestru din 2017, raport care confirma ca Apple a vandut mai putine telefoane iPhone comparativ cu aceeasi perioada din 2016. Per total compania americana a comercializat 77.3 milioane de telefoane iPhone, cu 1 milion mai putine decat in 2016.

Apple a vandut mai putine telefoane iPhone

Cu toate acestea Apple a incasat cel mai mare profit intr-un singur trimestru din istoria companie, iar acest profit enorm i se datoreaza in mare parte vanzarilor de telefoane iPhone X.

Astfel, daca in primul trimestru din 2017 incasa nu mai putin de 54 de miliarde de dolari, in trimestrul patru a incasat 61.57 miliarde de dolari, adica, cu aproape 13% mai mult si asta in mare parte datorita cresteri preturilor telefoanelor sale. Pretul telefonului iPhone X de exemplu, a sarit de 1.000 de euro inclusiv in Romania.

Din totalul incasarilor pe trimestrul patru 65% din acesti bani au fost incasati din afara Statelor Unite ale Americii.

De asemenea, in luna ianuarie a acestui an (2018), Apple a inregistrat o noua premiera, ajungand la un total de 1.3 miliarde de telefoane iPhone active in Appstore, adica, cu pana la 30% mai multe terminale active decat erau in urma cu doi ani de zile.

Odata cu lansarea noului iPad X, ce va avea loc in prima jumatate a acestui an, Apple estimeaza incasari de peste 60 de miliarde in urmatoarele trimestre financiare. Si sa nu uitam ca pregateste noua gama de iPhone X 2018, pentru la toamna.

9 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *