Seful diviziei Sony Mobile demisioneaza din functie, dupa esecul seriei Xperia

Seful diviziei Sony Mobile demisioneaza

credit foto: Bloomberg

Actualul sef al diviziei Sony Mobile, Kazuo Hirai, si-a anuntat demisia din functie incepand cu data de 1 martie, astfel ca de la 1 aprilie, 2018, el va fi inlocuit cu actualul CFO (Chief Financial Officer) Kenichiro Yoshida. Decizia vine in urma nereusirii redresarii businesului cu telefoane mobile a producatorului nipon si in urma unor investitii slab gandite.

Este cunoscut faptul ca Sony se zbate de cativa ani in mediocritate, compania fiind mai mereu pe minus cand vine vorba de vanzarile de telefoane Xperia. Acesta a fost si motivul principal al restructurarii companiei din ultimii ani. Un alt factor il reprezinta concurenta acerba cu producatori ca Samsung, Apple, Huawei etc.

Desi la un moment dat parea ca CEO-ul Hirai reusise sa readuca businessul pe linia de plutire, vanzarile din ultimul an nu au convins in mare parte pentru ca japonezii s-au incapatanat sa mentina acelasi design plictisitor pe care il stim inca din 2012, atunci cand Hirai a preluat aceasta divizie de telefoane mobile Xperia. Ba mai mult, la lansarea noilor modele Xperia XA2 de la inceptul acestui an (2018), Sony Mobile nu a introdus noul display cu afisaj 18:9, un trend deja adoptat de concurenta inca din toamna anului trecut.

In aceeasi situatie putea la un moment dat sa se afle si Apple, insa au reusit sa lanseze in ultimul moment noul iPhone X, care desi are un design controversat, a reusit sa aduca profit record producatorului american, conform celui mai recent raport financiar Apple.

10 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *