Oameni de stiinta rusi, arestati pentru minarea de Bitcoin cu un super computer

arestati pentru minarea de Bitcoin

Vanatoare de monezi virtuale a luat amploare in ultimii ani, oamenii fiind dispusi sa faca aproape orice pentru a incerca sa se imbogateasca minand cu ajutorul tehnologiei moderne dupa acest asa-zis “aur virtual”.

Intr-un raport dat publicitatii ieri de catre agentia ruseasca de stiri Interfax, o serie de ingineri si oameni de stiinta rusi din orasul  Sarov, regiunea Nizhny Novgorod, au fost retinuti de catre autoritatile locale dupa ce acestia ar fi fost prinsi ca minau dupa cryptomonezi cu ajutorul super computerelor din dotatea uzinei nucleare la care erau angajati.

Mai mult, acestia ar fi apelat la unul dintre cele mai puternice super computere din lume, computer rusesc dotat cu capacitatea de 1 petaflop inca de la lansarea lui in 2011.

Fiind intr-o zona de mare restrictie si cu un nivel foarte ridicat de securitate, acestia au fost prinsi in timp ce incercau sa conecteze super computerul uzinei nucleare la Internet, pentru a-i putea exploata viteza mare de procesare in tentativa lor de a mina dupa moneda Bitcoin.

6 Comentarii

    Comenteaza

    Your email address will not be published. Required fields are marked *