Seful divizie mobile HTC si-a anuntat demisia, dupa 6 ani de activitate

Seful divizie mobile HTC

HTC nu trece prin cele mai bune vremuri ale sale. Nu mai tarziu de toamna trecuta, HTC, anunta ca s-a inteles cu Google Inc pentru suma de 1.1 miliarde de dolari, in urma careia marele gigant de cautare online preia intr-o mica sau mai mare masura divizia de mobile a HTC. Practic, mare parte din inginerii si designerii companiei care au lucrat alaturi de Google in ultimii ani la realizarea telefoanelor Nexus se vor muta in Palo Alto, in SUA.

Odata cu acestia si schimbarile din executiv, pare ca divizia de telefoane mobile a producatorului taiwanez se destrama tot mai mult pe zi ce trece.

Seful divizie mobile HTC si-a anuntat demisia

Astazi, 14 Februarie, seful acestei divizii, Chialin Chang, si-a anuntat demisia dupa mai bine de 6 ani. Motivele ar fi lipsa motivatiei de a continua alaturi de HTC, companie a carei focus pare sa fie tot mai mult indreptat catre zona de realitate virtuala (VR), in timp ce business-ul lor cu telefoane mobile e tot mai neprofitabil de la an la an.

Probabil ca acest declin a contribuit si el la decizia finala luata in toamna trecuta, cand HTC a vandut celor de la Google Inc drepturi neexclusive asupra brevetelor de inventie detinute de taiwanezi, printre altele.

In momentul de fata nu se stie cu exactitate daca HTC va renunta definitiv la businessul cu telefoane mobile sau daca va mai lansa anul acesta modelul HTC 12, insa un lucru e cert. Aceasta demisie pune din nou compania intr-o imagine proasta.

7 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *