Samsung exploateaza necazul si emotiile oamenilor, in cea mai noua reclama

Samsung exploateaza necazul

De curand, a aparut un nou clip promotional produs de echipa de marketing a celor de la Samsung Electronics, prin intermediul caruia producatorul sud coreean mizeaza pe trairile si necazurile oamenilor ca sa scoata profit din vanzarea gadgeturilor sale.

Noua reclama are la baza motto-ul companiei “Human nature – Do What You Can’t” (fa ce nu poti), in care apare la un moment dat o tanara fara un picior dar cu o proteza in locul lui, care incearca sa mearga ajutandu-se de doua bari paralele. Fiindca se plange ca nu poate merge, i se ofera o casca Gear VR cu un Galaxy Note 8 pe post de ecran, pentru ca aceasta domnisoara necajita sa poata experimenta in lumea virtuala ceea ce nu poate in lumea reala, adica, sa se plimbe in picioarele goale prin apa marii. Culmea, dintr-o data, fata reuseste sa mearga dupa imersiunea sa in lumea virtuala.

Practic, Samsung, sugereaza prin acest clip promotional ca o persoana cu handicap are nevoie de produsele sale scumpe pentru a-si imbunatati viata, ceea ce e total neadevarat, mai ales in cazul unei persoane cu un handicap similar cu cel al tinerei din acest clip.

Sa te folosesti de necazul unei astfel persoane pentru a genera emotie in randul oamenilor doar ca sa ii sensibilizezi sa cumpere un telefon mobil foarte scump (tehnologie care costa mai mult de 800 Euro), e de a dreptul revoltator si lipsit de scrupule. Mai mult, Samsung sublineaza ca este “filozofia brandului” sa faci ceea ce nu poti.

Clipul ruleaza deja de cateva zile pe posturile TV inclusiv in Romania, si este promovat si online pe retelele de socializare, YouTube s.a.m.d.

6 Comentarii

 1. Koryna Ln Kov

  February 19, 2018 at 12:04 pm

  Nu sunt singurul brandurile care apelează la acest tip de reclama folosindu-se fara pic de bun simț și etică morala, de handicapul unei persoane, in acest clip cred că s-au inspirat din filmul Avatar, dar una este ficțiunea, alta este realitatea.

 2. Delia VioletaSi Ionut

  February 19, 2018 at 1:24 pm

  Nu sunt de acord ca brandurile sa apeleaza la acest tip de reclama…sa te folosesti de o persoana cu handicap…e oarecum o rusine poate ei nu.si dau seama dar cei ce vad videoclipul?…..cu siguranta multa lume ii critica
  ……

 3. Daniel Ionut

  February 19, 2018 at 6:37 pm

  Nu sunt nici primii și cu siguranță nici ultimii care apelează la aceste “tertipuri”.nu este ok, dar fiecare brand se leagă de ce le este la îndemână ca să convingă.

 4. Popa Constantin

  February 20, 2018 at 12:24 pm

  Pur și simplu dau ”skip” la reclame dar să ajungi în așa hal să faci o reclamă pe spatele celor cu handicap locomotor mi se pare aiurea. Trebuie să fi atent la chestii de astea sensibile și cei firma sud-coreeană a greșit!

 5. Preda Laura

  February 21, 2018 at 8:31 am

  Nu este singurul brand care apelează la acest tip de reclama folosindu-se fara pic de bun simț și etică morala, de handicapul unei persoane.

 6. Cristy Cristian

  February 26, 2018 at 10:20 pm

  Nu sunt nici primi noci ultimii care apeleaza la astfel de reclame

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *