HMD Global anunta Nokia 8 Sirocco, readuce in prim-plan faimosul brand Sirocco de acum 10 ani

Nokia 8 Sirocco

HMD Global a lansat ieri nu mai putin de patru noi modele de telefoane sub brandul Nokia: Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 1 si Nokia 8110 Banana. Tehnic vorbind au fost cinci, daca includem si modelul de smartphone Nokia 6 2018, care a fost deja lansat la inceputul anului.

Nokia 8 Sirocco este varful modelelor anuntate in Barcelona si este a doua generatie de Nokia 8, dar un model care readuce in prim-plan brandul Sirocco, pe care fanii Nokia il cunosc dinainte de era smartphone-urilor, o perioada in care Nokia domina segmentul de telefoane mobile.

“Anul trecut, in aceasta perioada ne-am inceput calatoria cunoscand aşteptarile imense ale fanilor si tinand cont de responsabilitatea uriasa pe care o aveam in a duce mai departe mostenirea unuia dintre cele mai inovatoare branduri. De atunci am reintrodus telefoane iubite, am stabilit parteneriate cu prieteni vechi si noi si am livrat experienta unui Android pur, securizat si actualizat in portofoliul nostru de smartphone-uri. Anul trecut am vandut peste 70 de milioane de telefoane Nokia, a declarat Florian Seiche, CEO al HMD Global.

Nokia 8 Sirocco

Telefonul Nokia 8 Sirocco este un model premium, insa nu se bucura de cel mai recent chipset Snapdragon 845, cum o face Galaxy S9 si S9 Plus, deoarece HMD Global l-a echipat cu procesorul Snapdragon 835 de anul trecut.  Noul Siroccoa dispune de un design compact cu rama metalica foarte rezistenta, un ecran curbat edge-to-edge pOLED de 5,5 inci (produs de LG) cu rezolutie 2K si aspect 16:9, o camera foto duala cu senzor secundar de 13MP cu zoom optic 2x si lentile Carl Zeiss.

La fel ca Nokia 7 Plus si Nokia 1, Nokia 8 Sirocco, a fost lansat in parteneriat cu Google, astfel ca ruleaza Android Oreo curat sub proiectul Android One, ceea ce inseamna ca va primi actualizari de software direct de la Google in urmatorii doi ani de zile.

HMD Global anunta ca telefonul Nokia 8 Sirocco va fi disponibil din luna aprilie a acestui an, incepand de la 750 Euro.

9 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.