Gadgetul LuniiReviewsStiriTELEFOANE

Allview V3 Viper Review – Experienta Oreo, display 18:9 si asistent vocal in lb romana, la un pret excelent!

 Allview V3 Viper Review

Allview V3 Viper Review.

Brandul Allview a inceput anul 2018 cu lansarea telefonului V3 Viper, un model dual SIM cu ecran cu aspect 18:9 (noua fita in materie de display pe telefoanele mobile), model de telefon pe care fanii nostri au avut ocazia luna aceasta sa il castige in cadrul concursului lunar ‘Fanul Gadget Talk al lunii‘.

Astazi, vom afla impreuna care sunt atuurile acestui nou model de smartphone, din portofoliul brasovenilor de la Allview.

Aspect / Afisaj

allview v3 viper review 4

V3 Viper, desi este un smartphone mid-range (nivel mediu ca pret), dispune de un design premium atragator multumita tehnologiei IML Art ce ii ofera o stralucire aparte. Constructia carcasei a fost realizata in 24 de etape  prin tehnica multi-layer (mai multe straturi), care ii da acest aspect 3D luxuriant usor curbat spre spate si posibilitatea de a reflecta lumina in functie de unghi.

Datorita sau din cauza faptului ca beneficiaza de un display cu aspect 18:9 telefonul beneficiaza de o carcasa compacta 148,3 mm inaltime pe 71,76 mm latime, suficient de ingusta cat sa poata fi cuprins lejer in mana de orice utilizator la cei numai 8.1mm grosime, indiferent de marimea palmelor. Telefonul cantareste aproximativ 144 grame. Partea nasola la acest design e rama rotunjita care nu se imbina perfect cu partile laterale ale telefonului, astfel ca e deranjanta uneori, fiindca ai impresia ca poti sa il scapi din mana, datorita disconfortului creat varfurilor degetelor, dar un disconfort cu care te obisnuiesti in timp.

allview v3 viper review 7

Ecranul beneficiaza de un panou IPS LCD cu rezolutie 720 pe 1440 pixeli (HD+) ce masoara 5.5 in diagonala, si spuneam ca vine cu acest aspect 18:9 adopta de mai toti producatorii de telefoane mobile in ultimele 6 luni de zile. De asemenea, beneficiaza de laminare INCELL completa. Display-ul este protejat de un strat de sticla 2.5D Gorilla Glass 3, sticla usor curbata pe margini. Ecranul reda imaginile in culori vibrante, contrastul este decent, la fel si luminozitatea ecranului.

Hardware

allview v3 viper review 3

Allview V3 Viper este echipat cu procesorul quad-core MediaTek …. de 1.25GHz, este ajutat de acceleratorul grafic mobil Mali T720 MP2, 3GB memorie RAM si 32GB spatiu intern (dispune si de slot micro SD care suporta carduri de pana la 256GB), astfel ca telefonul se misca bine chiar si in cele mai exigente jocuri cu grafica 3D disponibile pe Google Play store.

allview v3 viper review screenshot 16allview v3 viper review screenshot 15

In testele benchmark efectuate telefonul a realizat un scor de 39.681 puncte in noua aplicatie AnTuTu, respectiv 586 puncte single-core si 1.712 puncte multi-core in aplicatia Geekbench 4.

Telefonul dispune de conectivitate 4G LTE Cat 4 (descarcare de pana la 150Mbps  / incarcare pana la 51Mbps), Bluetooth 4.2 BLE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, micro USB 2.0, GPS, GLONASS si radio FM. Telefonul dispune de un singur difuzor, de doua microfoane (unul pentru anularea zgomotului de fundal, celalalt pentru voce in apelurile telefonice), mufa jack 3.5mm pentru casti si o serie de senzori de lumina, proximitate si unul pentru recunoasterea amprentelor.

allview v3 viper review 11

Pe spate este amplasat singurul difuzor stereo care reda sunetul la o calitate in limita pretului telefonului, adica, nu ofera nimic impresionant, dar e suficient de zgomotos pentru a se face auzit.

Software

allview v3 viper review 9

V3 Viper este livrat in cutie cu sistemul Android, versiunea 8.0 Oreo, ceea ce inseamna ca beneficiaza de cea mai recenta versiune de sistem mobil de la Google. Telefonul vine o serie de functii software printre care si posibilitatea de a conecta simultan doua conturi de WhatsApp, fiind un telefon dual SIM. Poti vedea detalii amanuntite despre notificarile pe care le primesti pe telefon, prin noua functie nativa a sistemului Oreo sau puteti urmari intr-o fereastra videoclipuri Picure-in-Picture, o alta functie nativa a sistemului Android, versiunea 8.0. In capturile de ecran de mai jos puteti vedea de cat de multe functii software dispune acest telefon, inclusiv de Eyeshiled (mode de protectie a ochilor), Split Screen sau Teme pentru customizarea ecranului.

allview v3 viper review screenshot 13 allview v3 viper review screenshot 10

In plus, integreaza primul asistent vocal in limbra romana ce are la baza inteligenta artificiala, Allview AVI, care iti va permite utilizarea telefonului hands free in timp ce sunteti la birou si aveti alte lucruri de facut sau atunci cand va aflati la volan, fiindca telefonul poate fi controlat prin intermediul lui AVI numai prin comenzi vocale in limba romana. Mai multe detalii despre AVI puteti gasi aici.

allview v3 viper review screenshot 18 allview v3 viper review screenshot 17

Android Oreo iti permite sa setezi interfata grafica asa cum iti doresti, in layout 3×4, 4×4, 4×5, 5×5 (randuri / coloare) si totodata iti da voie sa ascunzi aplicatiile pe care le folosesti foarte rar si nu vrei sa iti apara pe ecran. De asemenea, ai optiunea de split screen si screen recorder (captare video a ecranului).

Camera

allview v3 viper review 5

Dotat cu o camera principala de 13MP cu autofocus, zoom instant si blit, telefonul dispune de functii precum Panorama, Face beauty foto sau Face  beauty video. De asemenea, e capabila sa inregistreze video in format Full HD (1.080p) si vine cu functia HDR.

Mai jos aveti o galerie foto realizata cu camera principala de pe spatele telefonului.

Camera frontala dispune si ea de un senzor de 13MP si, la fel ca si camera de pe spate, si cea frontala beneficiaza de un blit LED, astfel ca iti permite realizarea de selfie-uri chiar si atunci cand te afli intr-o incapere intunecata (club, disco). In plus, camera frontala dispune de functia Face Beauty Video care, pe langa infrumusetarea fetei celor fotografiati intr-un selfie de grup, iti permite acelasi lucru si pe videoclipurile filmate, dupa cum o sugereaza si denumirea data de producator.

Baterie

Allview V3 Viper vine cu o baterie nedetasabila (poate fi inlocuita numai in service) cu capacitatea de 3.000 mAh, care ne ofera o zi te utilizare lejer, mai ales daca e utilizat cu un singur SIM iar pe al doilea slot este introdus un card micro SD, si nu un al doilea SIM. Telefonul beneficiaza de o functie rapida de incarcare, astfel ca in numai 10 minute de incarcare iti poate oferi cel putin o ora de utilizare si pana la 17 minute de convorbiri continuu. In plus, vine cu o functie de ‘Battery Saving’ (economie energie), care va prelungi durata de utilizare a telefonului prin activarea modului extrem care iti ofera acces la functiile de baza ale telefonului (Apeluri, Mesaje, Contacte si Ceas) pe o interfata grafica alb-negru foarte minimalista tocmai pentru a economisi la maxim energia ramasa in baterie.

Concluzie

Cu toate ca poate fi considerat un telefon de buget, V3 Viper bifeaza pozitiv la mai multe capitole cand vine vorba de caracteristici si functii introduse de mai toti producatorii de telefoane mobile in ultimele 6 luni de zile. Si anume: telefonul este dotat cu un display cu aspect 18:9 (e la zi cu noul trend), dispune de camere foto performante, ruleaza cea mai recenta versiune de Android, v8.0 Oreo, iti pune la dispozitie primul si singurul asistent vocal disponibila la ora asta (pe baza de inteligenta articiala), care interactioneaza cu utilizatorul in limba romana destul de bine, este dual SIM deci poti conecta doua conturi de WhatsApp simultan si beneficiaza si de un design destul de interesant disponibil in trei culori: pe negru, auriu si argintiu. Tot acest pachet de functii si caracteristici ne este oferit la un pret foarte atractiv: 850 lei.

Telefonul V3 Viper poate fi achizitionat direct de pe site-ul producatorului sau din oferta retail. Noi va recomandam magazinul retail eMAG, unde il veti gasi disponibil mai ieftin cu 50 de lei, in varianta Black.

11 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!