Gadgetul LuniiStiriTV

Care televizoare ieftine sunt cele mai bune?

televizoare ieftine 2020

Televizorul ramane principala sursa de divertisment pentru noi toti, mai ales ca generatiile noi dispun de conexiune Wi-Fi si de functii smart TV. Ieftine sau mai scumpe, acestea ne permit ca pe langa vizionarea canalelor TV, sa accesam si continut de pe YouTube, Netflix, Vimeo, HBO Go, Eurosport Player si multe alte astfel de servicii multimedia disponibile numai pe Internet.

In articolul de astazi, va vom prezenta cateva criterii dupa care sa va ghidati atunci cand alegeti un televizor nou, fiindca pe langa buget (poate cel mai important criteriu), conteaza sa stim si care sunt caracteristicile cheie pe care orice televizor trebuie sa le aiba pentru a ne oferi o experienta de calitate chiar si in conditiile in care alegem un televizor mai ieftin. Iar la final, va vom oferi si cateva recomandari de televizoare disponibile in oferta retail de la noi, cu un raport calitate-pret-functii foarte bun.

6 criterii de care sa tineti cont in alegerea televizorului

cel mai bun televizor 4k in 2020

1. In primul rand, sa alegeti un televizor cu dimensiunea ecranului cat mai mare, pentru ca foarte multa lume regreta dupa ce cumpara un astfel de produs, ca nu au ales unul cu diagonala ecranului mai mare. La acest capitol va recomandam o diagonala minima de 32″ (80cm) pentru a reduce costul televizorului, insa recomandarea noastra este sa incercati sa alegeti unul de minim 40″ (100cm) daca bugetul vostru e de maxim 1.300 pana la 2.500 lei.

2. In al doilea rand, fiindca majoritatea televizoarelor actuale au integrate functii de smart TV, asigurati-va ca procesorul este minim unul quad-core si memoria RAM e de minim 2GB. De asemenea, cititi cu atentie review-urile oamenilor care au cumparat deja produsul pe care il vizati pentru achiztie, s-ar putea ca parerile oamenilor sa va ajute sa alegeti un model care sa nu aiba lag.

televizoare ieftine 2

3. In ultimul an pretul televizoarelor cu rezolutie 4K si chiar cele care includ 4K HDR, a scazut destul de mult, astfel ca puteti achizitionat un model la preturi incepand de la 1.200 lei. Recomandarea noastra e sa renuntati la televizoarele Full HD (daca bugetul va permite acest lucru) si sa alegeti unul cu rezolutie 4K (Ultra HD) pentru 200-300 lei in plus, deoarece tot mai multe servicii de streaming filme, documentare si chiar si casele de productie / studiouri de film produc continut in format 4K, astfel ca aria de selectie este mult mai mare acum in ceea ce priveste continutul.

In plus, smartphone-urile actuale, camerele sport, camere auto, dronele si multe alte gadgeturi au si ele capabilitatea de a inregistra continut video in format 4K in  anul 2020. Alegand un televizor cu rezolutie 4K nu veti simti nevoia sa schimbati televizorul prea curand (urmatorii 4-5 ani). Nu va zgarciti si evitati sub orice forma sa cumparati televizoare cu rezolutie HD, nu mai sunt practice, hardware-ul e foarte slab si pur si simplu nu se merita cheltuiti 800 – 1.200 lei pentru un televizor care sa nu aiba minim rezolutie Full HD.

4. Un alt criteriu important credem noi, este telecomanda televizorului ieftin sau scump, pentru ca telecomanda o veti utiliza foarte mult si-ar fi util sa tineti cont de calitatea si designul ei. De preferat ar fi sa alegeti un televizor cu o telecomanda cat mai usoara, compacta si cu butoane care se apasa usor pentru a nu-ti obosi mana si degetele, fiindca o vei butona destul de mult.

5. De asemenea, chiar daca veti alege un televizor mai ieftin, incercati sa gasiti un model care dispune de cat mai multe porturi HDMI, USB etc, fiindca nu stii nicioadata cand ai nevoie sa conectezi la televizor un stick USB, un HDD extern, un mini TV box, consola, cablu HDMI pentru a-l transforma in monitor pentru PC s.a.m.d.

6. Evitati televizoarele ieftine cu ecran curbat chiar daca le gasiti la un pret ce pare de nerefuzat, deoarece vizibilitatea este slaba daca nu va pozitionati chiar pe centrul ecranului. Ganditi-va ca experienta de vizualizare e la fel ca in cinematografe, daca prinzi locui pe margini vizibilitatea nu e tocmai buna, in cazul televizoarelor curbate e chiar mai nasol.

Cam acestea ar fi cele sase criterii esentiale dupa care sa va ghidati atunci cand alegeti televizorul pe care sa il aduceti acasa la un pret mai ieftin.

Acum haideti sa vedem care televizoare ieftine sunt cele mai bune dintre cele disponibile in prezent in oferta magazinelor online din Romania.

televizoare ieftine 5

Top 6 televizoare cu raport calitate-functii-pret bun pe care vi le recomandam

  • Primul model pe care vi-l recomandam este televizorul Samsung 40MU6102 cu rezolutie 4K HDR, al carui raport calitate-pret-functii este cel mai echilibrat. Probabil, cea mai buna oferta in acest moment.
  • A doua recomandare este tot un televizor Samsung insa la un pret ceva mai mic, fiindca vine numai cu rezolutie Full HD. Cu toate acestea experienta de vizionare este foarte buna daca va rezumati la vizionarea de filme Full HD, meciuri de fotbal sau din alte sporturi si programe TV. Partea smart TV are un usor lag uneori, insa difuzoarele stereo ale televizorului Samsung 32M5502 redau sunetul neasteptat de clar si de puternic.
  • Al treilea model selectat de noi este televizorul LG 43UJ620V cu rezolutie 4K (108 cm diagonala), al carui pret se invarte in jurul a 1.750 lei, sau puteti alege varianta mai accesibila ca pret cu rezolutie Full HD, model LG 32LJ610V (80 cm diagonala).
  • Cel de-al patrulea televizor cu un raport calitate pret bun ales de noi, este modelul SHARP LC-40CFG6452E (102 cm diagonala).
  • O alta recomandare este televizorul Toshiba 49U6663DG , al carui ecran desi mai mare ca toate celalalte de mai sus (124 cm diagonala), are un pret similar si dispune si de rezolutie 4K.
  • Mai nou intrate pe piata televizoarelor ieftine din Romania, este Hisense.  Cu preturi de la 599 lei pentru modelul HD de 80 cm, sunt televizoare fiabile si apreciate de cumparatori. In oferta gasim si modele FullHD 4K cu functii SMART, de ultima generatie. Hisense poate fi o alegere buna pentru un buget mai redus.

Desigur, ca nu e neaparat sa alegeti unul din modelele TV recomandate de noi aici, insa acestea sunt cele pe care le consideram ca au cele mai bune oferte de pret in acest moment. Daca ati descoperit alte modele pe care sa le recomandati romanilor si totodata cititorilor nostri, va rugam sa lasati un comentariu in sectiunea dedicata acestora mai jos.

17 Comments

  1. Am facut o pasiune ca atunci cand imi aleg televizorul ecranul sa fie cat mai mare. Momentam am un model de la Samsung de care sunt foarte multumita.

  2. Televizorul este la fel de util precum telefonul tocmai de aceea conteaza, din cate vad incep sa achizitioneze oameni cele cu format 4k si sunt multumiti. Ii normal ca pretul lor sa fie mai mare doar sunt modele noi, mult mai dotate. Citind articolul am vazut ca sunt foarte bine dezbatute atuurile si sunt de acord atat cu telecomanda usoara cat si televizoarele curbate care afecteaza vederea asa ca cele cu 4k chiar isi merita bani. Multumim pt articol.

  3. Mulțumesc pentru articol.chiar suntem în căutarea unui tv nou,așa că în curând sper sa și facem achiziția💪

  4. Multumesc de articol foarte util.
    Chiar sunt in Căutare de un nou televizor ,am sa iau in calcul recomandările și sfaturile voastre.

  5. Eu nu as investi intr-un televizor ieftin, mai bine mai astepti cateva luni mai strangi ceva si iti iei ceva ca lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!