Innovation Labs 2018 anunta echipele calificate la hackathonul din Timișoara

Innovation Labs 2018 anunta echipele calificate

In weekendul abia incheiat, a avut loc faza regionala (prima etapa) a editiei Innovation Labs 2018, ce s-a desfasurat simultan in mai multe orase din tara: Timisoara, Iasi, Cluj si Sibiu.

Noi, am fost prezenti la hackathonul din Timisoara, organizat de catre Rosenc si Asociatia Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, BRD – Groupe Société Générale, Continental, OMV Petrom precum si The Romanian-American Foundation (ca partener strategic), unde au fost anuntate echipele calificate pentru etapa a doua a programului de accelerare destinat tinerilor dornici sa faca primii pasi in antreprenoriatul tehnic, de la idei creative la produse de succes destinate pietei romanesti si nu numai.

Hackathonul din Timisoara este prima etapa a programului Innovation Labs, ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție. La eveniment au participat 25 de echipe formate din peste 70 de tineri creativi si ambitiosi, care au prezentat in prima zi a evenimentului idei pentru produse inovatoare incadrate in cele sapte directii de dezvoltare formulate in cadrul programului: Agriculture, Cyber-Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Astfel, cele 13 echipe selectate la Hackathon-ul din Timisoara pentru a intra in etapa de accelerare organizata in urmatoarele 10 saptamani, timp in care se vor intalni saptamanal cu mentorii lor: antreprenori si oameni de business de varf vor impartasi experientele lor cu tinerii din cadrul programului, oferindu-le acestora o noua viziune in explorarea ecosistemului antreprenorial romanesc. In plus, tinerii care s-au inscris la Innovation Labs, vor beneficia de acces la tehnologii de ultima generatie pentru dezvoltarea produsului, prin intermediul partenerilor programului.

Pe 21 mai, in cadrul Demo Day, finalistii programului isi vor prezenta prototipurile in fata partenerilor, a reprezentantilor media si a potentialilor investitori, urmand ca echipele cele mai convingatoare sa fie premiate si sa beneficieze de sprijinul Innovation Labs si al sustinatorilor programului si dupa incheierea perioadei de mentorat.

Echipe calificate in programul de mentorat Innovation Labs Timisoara sunt: 

RENTORENTO este o platformă online care oferă posibilitatea de a închiria autoturisme direct de la proprietarii lor, fără a mai fi nevoie de dealeri sau firme de închiriere. Cu ajutorul Rento, doritorii vor avea parte atât de o gamă mai variată de maşini, cât şi de preţuri mai avantajoase, beneficiind de încrederea oferită prin reputațiile create în comunitatea digitală.
FOODBOXFOODBOX este o platformă online de nutriție creată cu scopul de a veni în ajutorul celor ce doresc o condiţie fizică şi un stil de viaţă sănătos, reprezentând de asemenea şi un prim pas în fundamentarea unei educații alimentare corecte. Înscrierea pe platformă este facilă, clientul completând un formular cu datele personale și obiectivele legate de greutatea şi forma sa fizică, urmând ca echipa de nutriționiști să analizeze şi să întocmească un program personalizat pentru fiecare client.
RockMyMondayRockMyMonday este o aplicaţie online care ajută tinerii ambiţioşi să-şi atingă obiectivele propuse, dându-le propriul asistent digital care să le prioritizeze planul şi activităţile săptămânii, astfel încât să-și crească productivitatea. RockMyMonday este un sistem de inteligență artificială care va învăţa în fiecare săptămână pentru a reuşi să ajungă la obiectivele propuse de către utilizator.
VR MarketVR Market transpune supermarketul obişnuit în realitate virtuală, reducând atât traficul şi poluarea precum şi stresul ori timpul irosit la coadă şi casa de marcat. Cu VR Market, oricine va putea să-și facă cumpărăturile zilnice în doar câteva minute, produsele urmând să fie livrate în siguranţă acasă.
Up my FintechUp My Fintech vine cu o soluție pentru hipermarketuri, ajutând la implementarea citirii și încasării produselor prin coduri QR, eficientizând şi simplificând procesul de achitare. Aplicaţia va crea o bază de date aplicată pentru utilizatorii săi care va permite observarea obiceiurilor de cumpărare putând astfel să personalizeze promoții, îmbunătățind experiența de cumpărare a fiecărui client în parte.
Campfire TalesCampfire Tales este o aplicaţie care constă în conceperea unui studio indie de game development şi publishing, dorind să aducă utilizatorilor săi experiențe narative și interactive de VR / AR / Desktop / Mobile realizate cu scopul de a livra un conținut interactiv de calitate și de a crește comunitatea indie din România. Aplicaţia Campfire Tales se adresează atât gamerilor, cât şi profesioniștilor din industria de dezvoltare a jocurilor digitale.
XVisionXVision este un sistem de analiză automată a radiografiilor cu ajutorul inteligenței artificiale, venind astfel în ajutorul medicilor radiologi, precum şi în cazul ţărilor defavorizate prin lipsa unor specialişti în acest domeniu. Aplicația are la bază trei rețele neuronale implementate cu ajutorul tehnologiilor Azure, Azure MAchine Learning și Azure Functions.
Reactive BoardsReactive Boards îsi propune să rezolve problema traficului din marile oraşe într-un mod inedit şi ecologic, cu ajutorul unui skateboard electric a cărui autonomie poate merge până la 25-35 km, în funcţie de dimensiunea bateriei. Produsul Reactive Boards reduce traficul şi totodată transformă călătoriile prin oraș într-o ieşire distractivă care ajută simultan şi mediul înconjurător.
MaskedManMaskedMan este o platformă care încurajează comunicarea, negocierea şi persuasiunea, reformând într-un stil cross-platform cu mai multe variante de gameplay cunoscutul joc de societate al anilor ’80, Mafia. Într-un format retro, MaskedMan va oferi fiecăruia experienţa dorită, de la varianta clasică bazată pe chat pentru cei nostalgici până la varianta MMO în care jucătorul este cel care îşi alege rolul.
Easy ShoppingEasy Shopping este o aplicaţie online care ajută la reducerea şi eficientizarea timpului petrecut în magazine, fie că vorbim de statul la coada de la casă, ori de căutarea unui produs. Aplicaţia constă în crearea unui coș virtual, acesta având două scopuri principale: ghidarea cumpărătorului către produsele dorite și orientarea sa în caz că va decide să devieze de la traseul stabilit iniţial. Pentru poziționarea indoor, Easy Shopping se bazează pe tehnologia Bluetooth Beacon.
GearJobs.comGearJobs este o platformă online care permite interconectarea profesioniștilor în IT, creată cu scopul întemeierii unei comunităţi de experţi în domeniu care să le permită să lucreze împreună pe diferite proiecte dar şi a învăţării de noi tehnologii şi a întocmirii unui portofoliu propice angajării în cadrul unei companii. GearJobs vine şi în ajutorul companiilor, platforma generând liste de specialişti în baza criteriilor şi a parametrilor selectaţi.
PharmOnlinePharmOnline este o platformă farmaceutică destinată în mod special produselor dificil de localizat, care îi sprijină pe cei ce nu dispun de timpul ori posibilitatea deplasării. Prin simpla trimitere a reţetei pe platformă, produsele sunt localizate, putând fi achiziționate şi livrate către destinatar.
BONOBOBONOBO este o aplicație mobilă bazată pe geolocație care oferă un cadru sigur și prietenos pentru a cunoaște oameni noi şi în afara mediului virtual. Spre deosebire de alte aplicaţii, BONOBO nu se axează pe un grup de prieteni deja existent, neavând conceptul de followers sau newsfeed, ci punând la dispoziția utilizatorilor un mijloc prin care aceștia să intre în contact direct cu oamenii din zona lor geografică. BONOBO doreşte a crea un mediu proactiv, în care fiecare persoană să iasă din zona de confort, leagând noi prietenii bazate pe activităţi şi interese similare.

6 Comentarii

    Comenteaza

    Your email address will not be published. Required fields are marked *