Donald Trump blocheaza vanzarea companiei americane Qualcomm

Donald Trump blocheaza vanzarea companiei

Sincer sa fiu, nu credeam ca voi ajunge sa scriu o stire despre presedintele Statelor Unite ale Americii pe zona tech, fiind vorba de un politician si nu de un om de tehnologie, insa administratia prezidentiala a SUA, a dat, de curand, un comunicat de presa care are legatura cu tehnologia.

De ceva vreme se tot zvoneste ca asiaticii care controleaza compania Broadcom ar fi interesati de cumpararea companiei Qualcomm, si ca ar fi inaintat chiar si o oferta colosala in acest sens. Suma se invarte in jurul a 117 miliarde de dolari.

Fiind vorba de o companiei americana si stiut fiind faptul ca presedintele SUA, Donald Trump, are un background vast in domeniul afacerilor, a decis blocarea unei posibile vanzari a companiei in afara tarii, probabil, de teama spionajului, ori cel putin asta reiese din ultimele stiri aparute in presa de peste ocean.

Qualcomm a reactionat pe site-ul sau, unde a publicat un comunicat de presa, in care spune ca se va conforma deciziei administratiei prezidentiale, astfel ca in minim 10 zile (conform legilor in vigoare din SUA), board-ul companiei Qalcomm ar trebui sa se intalneasca pentru a vota si a lua o decizie in acest sens.

Comunicatul de presa dat de cei de la Qualcomm este foarte vag, refuzand sa spuna public daca refuza sau nu oferta pusa pe masa de cei de la Broadcom.

Update: Intre timp, la aflarea vestii ca presedintele SUA a dat ordin de blocare a posibilei tranzactii, compania Broadcom a hotarat sa isi retraga oferta.

4 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *