Cum sa recuperezi fisierele sterse permanent (P)

Poate unul din cele mai infricosatoare cosmaruri in zilele noastre, e sa ne trezim ca am pierdut anumite fisiere importante din calculator fie ca le stergem noi din greseala sau sunt sterse de alte terte parti. Si, aici discutam despre fisiere care contin date precum: informatii confidentiale despre business-ul nostru, informatii de contabilitate, despre munca noastra si/sau despre finantele noastre.

Cum sa recuperezi fisierele sterse permanent

 

Cum se sterg informatiile / fisierele din computer?

Sunt mai multe variante prin care informatiile si/sau fisierele stocate pe computer pot fi corupte sau sterse. Le putem sterge din greseala apasand butonul Delete sau pur si simplu pierdem informatia din cauza defectarii componentelor hardware.

Uneori sistemul se prabuseste din cauza unei formatari proaste a unitatii de stocare HDD / SSD / Stick USB. Sau puteti pierde astfel de informatii si/sau fisiere prin infectarea calculatorului daca nu dispuneti de un antivirus de calitate care sa protejeze fisierele de virusi si malware.

Cum poti recupera datele pierdute?

Holistic vorbind, computerele sunt, practic, 0 si 1. Tehnic vorbind, nimic nu poate fi sters permanent de pe un computer, indiferent daca apasati tasta SHIFT cand stergi ceva sau formatati pur si simplu drive-ul. Informatia ramane stocata pe unitatea drive intr-o forma sau alta. Astfel ca puteti fie sa apelati la un pachet de recuperarea datelor software sau sa consultati o firma specializata pe recuperarea datelor de pe drive-uri. Insa aceste firme cer un comision de recuperare intre 300 si 3.000 de dolari, in functie de datele care trebuiesc recuperate.

Daca cautati pe internet, veti gasi o sumedenie de aplicatii software gratuite sau cu plata. In acest articol va prezentam:

EaseUS Data Recovery Wizard Free

Pachet software special dezvoltat pentru a recupera fisierele care au fost sterse accidental din computer. Software-ul suporta atat Microsoft Windows, cat si iOS.

Mod de Utilizare

Software-ul este foarte usor de utilizat. Dupa descarcarea lui, trebuie sa lansezi executabilul si apoi sa scanezi dispozitivul in cauza, si astfel fisierele pot fi recuperate.

Tipuri de Data Recovery

Stergerea fisierelor poate avea loc si pe alte dispozitive nu numai pe computere. Foarte des formatam cardurile de memorie, stick-ul USB, HDD externe sau camere smart cu propria memorie interna.

O chestie faina la pachetul ‘EaseUS Recuperarea Datelor Wizard’ e ca functioneaza ca un pachet de unelte, adica, dispune de unelte multiple. Trebuie doar sa rulati softul iar interfata ajutatoare va va ghida catre procedura dorita. Indiferent de platforma utilizata, un simplu scan cu acest software iti poate readuce informatia pierduta.

Costa bani ‘EaseUS Data Recovery Wizard’ ?

Pachetul software ‘EaseUS data recovery wizard’ poate fi descarcat gratuit, insa e disponibil in trei variante: varianta gratuita; pachet premium si pachet premium + un mediu windows gata preinstalat..

Pentru utilizarea generala puteti opta pentru varianta gratuita, insa exista o limitare, si anume: nu puteti recupara mai mult de 2GB de date.

In varianta premium si/sau premium + planuri, sunteti taxati cu un comision neglijabil in schimbul caruia primiti o licenta standard, licenta in urma careia aveti acces permanent la upgrade-uri gratuite.

Uneori vrei sa recuperezi anumite date din computer, insa sistemul da eroare si nu porneste. Pentru acest tip de probleme se recomanda optarea pentru pachetul premium + WINPE.

Language Support

‘EaseUS Data Recovery Wizard’ este un pachet software disponibil in mai multe limbi. Pe langa versiunea in limba engleza, mai este disponibil in limba olandeza, portugheza, chineza, araba, in turceste, germana, franceza, indoneziana, spaniola, coreeana si braziliana.

Ce tipuri de date poti recupera?

Practic, poti recupera orice tip de documente, spreadsheet-uri, prezentari, imagini, videoclipuri, emailuri si chiar si jocuri video. Orice a fost stocat pe un computer.

3 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *