Care sunt drepturile romanilor privind contractele incheiate telefonic, email

drepturile romanilor privind contractele incheiate telefonic

Autoritatea Nationala pentru Administrarea si Reglementarea in Comunicatii, a dat astazi publicitati un comunicat de presa, prin care informeaza romanii despre drepturile lor atunci cand sunt ofertati telefonic, prin email sau online de catre companiile telecom.

Practic, niciun acord de contract incheiat verbal (telefonic), prin email sau online nu este valid pana ce clientul nu semeneaza pe hartie (in original) contractul respectiv, avand dreptul de a se retrage dintr-un astfel de contract virtual in termen de 14 zile de la data incheierii lui, fara a da explicatii companiei respective.

Mai jos, gasiti toate explicatiile legat de drepturile romanilor privind contractele incheiate telefonic / email / online, transmise de catre ANCOM in parteneriat cu ANPC, si modul cum puteti reclama astfel de contracte.

5 Comentarii

 1. Daniel Ionut

  April 4, 2018 at 1:31 am

  Foarte bine,eu am pățit și cu contractul semnat sa am probleme când am incheiat perioada pe care luasem un abonament.

  • Daniel Ionut

   April 4, 2018 at 1:33 am

   Am semnat că nu vreau să mai prelungesc contractul și tot am mai primit vreo 3 luni facturi

 2. racovanu mihai

  April 4, 2018 at 9:56 am

  Am avut ocazia negativa de a întra în litigiu cu cei de la RDS și a trebuit sa solicit sprijinul OPC pentru rezolvare pentru ca deși scria în contract posibilitatea si conditiile rezilierii, cei de la RDS o țineau sus și tare ca nu am dreptul și ca dacă am semnat sunt bun de plata. În final am reușit sa îmi obțin dreptul, dar asta doar pentru ca am citit și m-am informat, căci altfel… 🤔

 3. Ciupala Marilena

  April 9, 2018 at 9:02 pm

  Interesant articolul multumim este foarte bine de stiu aceste aspecte .

 4. Popa Oana-Gabriela

  April 19, 2018 at 4:51 pm

  Chiar recent am aflat si eu aceste detalii ca un contrat nu poate fi semnat doar verbal, el este valabil cu semnaturile ambilor partasi.

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *