Samsung 970 Pro si 970 EVO, generatia a III-a de SSD-uri NVMe

Samsung 970 Pro si 970 EVO

Cea de-a treia generatie de SSD-uri NVMe a gigantului Samsung Electronics tocmai si-a facut aparitia pe piata. Noile SSD-uri, numite 970 PRO si EVO, au fost contruite pentru pasionatii de tehnologie, dar si pentru profesionisti. Noua generatie de SSD-uri NVMe de la Samsung are o latime de banda mult mai mare, iar utilizatorii o pot folosii pe PC-uri ce necesita un volum intens de activitate.

Vice-Presedintele senior al Brand Product Marketing, Memory Business, în cadrul Samsung Electronics a declarat:

“Samsung se afla, inca de la inceput, in topul industriei de SSD-uri NVMe, iar compania continua sa defineasca standardele de stocare a memoriei, oferind o performanta fara precedent prin intermediul modelelor 970 PRO si EVO SSD. Seria 970 impune noi standarde pe piata in ceea ce priveste toate aspectele unitatilor SSD NVMe prin performanat impresionanta, fiabilitate superioara si cea mai buna capacitate.”

Ambele SSD-uri au fost construite pe formatul M.2, iar acestea beneficiaza de cea mai recenta interfata PCIe Gen 3×4. Cu ajutorul SSD-urilor 970 puteti rula grafica 4K, jocuri de top, precum si analize de date.

Ca specificatii, 970 PRO are o viteza de citire de 3.500 MB/s si de 2.700MB/s, viteza de scriere. Cealalta versiune, 970 EVO, are aceeasi viteza de citire, iar cea de scriere este de 2.500 MB/s. Samsung lauda noile SSD-uri ca fiind cu 30% mai rapide decat precedenta generatie, datorita tehnologiei Samsung V-NAND si a controller-ului Phoenix.

Garantia de care dispun cele doua SSD-uri este de pana la 5 ani sau 1.200 TB scrisi. In plus, beneficiaza de tehnologia Dynamic Thermal Guard, care protejeaza impotriva supraincalzirii. Distribuitorul de caldura si controller-ul reduc temperatura unitatilor SSD.

Capacitatile de memorie cu care vin acestea sunt de 250GB,500GB,1TB si 2TB pe 970 EVO, iar cea de-al doilea model, 970 PRO vine in doua versiuni, de 512GB si 1TB.

Ambele modele vor intra in oferta magazinelor de retail locale.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *