Ford pregateste motoreta electrica cu atas de masina

Ford pregateste motoreta electrica

Producatorul american de autovehicule, Ford, ar fi inaintat o noua aplicatie pentru brevetarea unei inventii care combina o masina auto cu o motoreta.

Conform schitelor incluse in aplicatia depusa de compania Ford la autoritatea de acordare a brevetelor de inventie din Statele Unite (un fel de OSIM la noi), viitorul autovehicul electric pe care Ford se pregateste sa il construiasca va functiona pe baza motorului electric inclus in motoreta, restul masinii fiind un fel de atas al motoretei.

Ford pregateste motoreta electrica cu atas de masina auto

 

E un fel de vehicul 2-in-1, care iti permite sa il utilizezi atat ca masina, cat si ca motoreta, vehiculul beneficiind de un panou de control pe bord de tip tableta cu ecran tactil.

Descrierea curiosului vehicul Ford din aceasta aplicatie, face referire la posibilitatea de a parca masina (atasul) undeva la iesirea din oras ori in locuri mai putin aglomerate, pentru a intra in oras numai cu motoreta, astfel ar putea ajuta la scaderea traficului din marile orase de pe glob, sau cel putin asta ar putea spera sa realizeze producatorul cu acest prototip.

Desigur, ca astfel de prototipuri au mai fost vazute in trecut, mare parte dintre ele ajungand sa nu vada lumina zilei, ramanand doar la stadiul de proiecte auto prototip si nimic mai mult.

In paralel, Ford lucreaza de cativa ani la dezvoltarea masinilor autonome (pe baza de inteligenta artificiala) motorizate electric (vezi prima imagine de sus), pe care le testeaza deja pe drumurile din SUA.

6 Comentarii

 1. Popa Oana-Gabriela

  03/05/2018 at 22:09

  Tare interesanta dar si ciudata in acelasi timp aceasta ideea a lor. Abia astept sa o puna in practica.

 2. Daniel Ionut

  03/05/2018 at 23:29

  E foarte posibil să rămână la stadiul de proiect,unul interesant dar nu știu cât de bine ar fi primit pe piata.

 3. Anda Stanciu

  04/05/2018 at 16:00

  Abia aștept lansarea ei

 4. racovanu mihai

  07/05/2018 at 13:40

  Poate nu mor pana o sa zburam cu mașina personala

 5. Daniela Deaconu

  09/05/2018 at 16:39

  Wow sunt bine
  Tare curioasa sunt sa vad dacă chiar vor lansa

 6. Ureche Palagica

  24/05/2018 at 22:47

  Super dar sper sa nu ramana in faza de proiect.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *