Google ar urma sa lanseze smartwatchul Pixel in toamna

Singurul gadget care lipseste in acest moment din portofoliul hardware al celor de la Google este smartwatchul pe care l-au detinut pana la vanzarea companiei Motorola catre Lenovo. Acest lucru se va schimba incepand din toamna, cand Google Inc ar urma sa lanseze pe piata smartwatchul Pixel in cadrul aceluiasi eveniment, unde Google va anunta telefoanele Pixel 3 si Pixel 3 XL, dar si o noua generatie de casti wireless Pixel Buds, nou Chromecast s.a.m.d.

Zvonul e cu atat mai credibil cu cat vine prin intermediul unei surse destul de credibile (o sursa care ne-a mai oferit in trecut, cu mare acuratete informatii despre gadgeturi inca nelansate), si tinand cont de faptul ca Qualcomm lucreaza deja la un nou chipset pentru smartwatch-uri, chipset care sa inlocuieasca de acum batranul chip Snapdragon Wear 2100, plus ca Google a schimbat denumirea platformei Android Wear in Wear OS, posibilitatea ca marele gigant de cautare pe internet sa lanseze un astfel de produs pare din ce in ce mai plauzibil.

Sa nu uitam ca, recent, Google a cumparat de la HTC mana de lucru (o serie de ingineri care lucrau la proiecte dedicate segmentului de smartphone si smartwatch). Acesti ingineri planuiau la un moment dat lansarea unui smartwatch HTC, ceas care nu a mai vazut lumina zilei, dar care s-ar putea materializa din toamna sub forma unui smartwatch Google Pixel.

Smartwatchul Pixel ar urma sa fie echipat cu noul procesor Qualcomm Snapdragon Wear (ramane sa aflam in toamna ce nr de model va purta) si sa ruleze Wear OS. Ne asteptam ca noua generatie de smartwatchuri, care va debuta din septembrie – octombrie incolo, sa aiba o forma mai compact si mai subtire fata de ceasurile actuale, lucru acum posibil datorita miniaturizarii componentelor hardware.

Smartwatchul Pixel ar putea sosi in doua variante universale (barbati/femei), un model de dimensiuni mai mari si un model de dimensini mai mici.

Mai multe detalii despre smartwatchul Pixel vom afla pe parcursul urmatoarelor luni ce preced marelui eveniment Google din toamna, cand compania va lansa pe piata telefoanele Pixel 3 alaturi de alte gadgeturi.

6 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *