Asistentul Allview AVI, va putea vorbi curand coerent la fel ca oricare roman

Asistentul Allview AVI

Allview a anuntat astazi ca, foarte curand, asistentul vocal AVI va invata prin intermediul unui nou algoritm Text To Speach (de transformare a textului in vorbire) ce are la baza Machine Learning, sa rosteasca coerent intre litere si silabe, putand astfel sa formeze cuvinte si/sau fraze complexe. Practic, AVI va putea reproduce tonalitatile specifice limbii romane, anunta compania din Brasov.

“AVI reprezinta o munca continua de cercetare si dezvoltare pentru a crea primul asistent vocal in limba romana. Vom lansa in curand o noua versiune, care va avea functii specifice inteligentei artificiale. Noua versiune a asistentului vocal este dezvoltata in parteneriat cu Universitatea Tehnica din Cluj, colaborare de care suntem foarte mandri și le multumim pe aceasta cale pentru toate eforturile depuse impreuna’’, a declarat Lucian Peticilă, fondatorul Allview.

Asistentul Allview AVI a fost lansat anul trecut, avand initial functiile de baza ale unui asistent vocal – apelarea contactelor, transmiterea de mesaje text si WhatsApp, modificarea setarilor din telefon sau programarea intalnirilor. Ulterior, AVI  a inglobat functii de asistent personal precum Remindere, liste de cumparaturi, calendar si informatii de cultura generala.  AVI este updatat periodic cu funcționalitati noi si poate fi accesat in prezent de peste 25 de telefoane din gama Allview.

Asistentul Allview AVI va fi disponibil in curand si pe alte terminale din gamele Allview.

5 Comentarii

 1. Baldea Gabriela

  17/05/2018 at 13:20

  Super veste

 2. Deaconu Daniela

  17/05/2018 at 13:26

  O mare veste pentru toți utilizatori de Allview și bineinteles de mare ajutor.
  Felicitari😘

 3. Popa Oana-Gabriela

  17/05/2018 at 18:21

  Asta este o veste tare interesanta care ma bucura foarte tare.

 4. Ureche Palagica

  19/05/2018 at 14:41

  Este foarte important sa vorbim corect si coerent de accea cred ca va avea succes pt ca multi romani importanti chiar ministri si oameni importanti nu stiu vorbi corect. Recent am auzit rectori care nu vorbesc corect rusine pt tara. De aceea felicitari celor ce sau gandit la acest lucru.

 5. Baldea Ioan

  21/05/2018 at 08:00

  Super vestea😊

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *