Microsoft anunta controllerul adaptiv Xbox, cu focus pe oamenii cu dizabilitati

O mare problema pe care o au in continuare consolele de gaming actuale e lipsa de adaptabilitate a controllerului / gamepad-ului la necesitatile utilizatorilor, in special adaptabilitate pentru oamenii cu dizabilitati, cei care au probleme motorii, probleme de coordonare a miscarilor membrelor din cauza anumitor afectiuni sau accidente.

Pentru a preintampina aceasta mare problema si a-i ajuta pe cei cu dizabilitati ale membrelor sa se poata juca pe consola Xbox, Microsoft tocmai a anuntat controllerul adaptiv Xbox, un produs ce e mai mult o platforma prin intermediul careia utilizatorii cu dizabilitati pot conecta la el diferite gamepad-uri special create pentru ei, astfel ca acesti oameni cu sa se poata juca jocuri pe consola Xbox.

Controllerul adaptiv Xbox are o forma dreptunghiulara ce masoara 11 cm lungime pe 6 cm latime, beneficiaza de nu mai putin de 19 porturi de conectare a diferitelor tipuri de gamepad-uri special create pentru necesitatile celor cu dizabilitati, cu probleme motorii. In plus, controllerul adaptiv Xbox este dotat cu doua porturi USB, cu conexiune wireless si Bluetooth, precum si cu o baterie care la o incarcare full (100%) poate oferi pana la 25 de ore de utilizare.

Microsoft spune ca acest controller adaptiv pentru consola lor Xbox, le va permite oamenilor sa se joace utilizand numai picioarele sau o mana si barbia sau umarul, deoarece le permite acestora sa conecteze la consola Xbox orice tip de dispozitiv special create pentru a ii ajuta sa se joace. Practic, daca ai un gamepad special create pentru tine, il poti conecta prin intermediul unuia dintre cele 19 porturi pe care Microsoft le pune la dispozitia utilizatorilor ca acestia sa se poata juca jocuri pe consola Xbox.

La realizarea acestui controller Microsoft a lucrat nu mai putin de 3 ani de zile in parteneriat cu organizatii de sanatate non-profit, diferite clinici de recuperare si doctori terapeuti si specialisti in dizabilitati.

Controllerul adaptiv Xbox costa 99$, iar in ceea ce priveste disponibilitatea sa comerciala pe pietele de pe glob, Microsoft urmeaza sa anunte detalii. Deocamdata nu stim cand acesta va deveni disponibil in Europa (Romania), insa vom reveni cu informatii atunci cand le vom avea de la Microsoft Romania.

6 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *