Cum sa editezi sute de imagini in acelasi timp cu BatchPhoto (P)

BatchPhoto

Cei ce lucreaza cu o cantitate mare de imagini sunt constienti de importanta editarii cat mai rapide si eficiente a acestora. Fie ca vorbim de fotografi, web designeri, bloggeri sau webmasteri, nimeni nu isi permite sa treaca printr-un album foto si sa editeze manual fiecare poza. Ar fi, pur si simplu, epuizant.

Solutia ideala in aceasta situatie ar fi automatizarea acelor operatiuni repetitive pentru a castiga timp. Cum ar fi daca ai putea, de exemplu, sa redimensionezi, sa redenumesti, sa convertesti, sa adaugi propriul logo sau data si ora pe zeci sau sute de fotografii in acelasi timp? Daca ideea iti surade, atunci iti facem cunostinta cu BatchPhoto.

Multiple Optiuni de Editare a Pozelor

BatchPhoto este un program de editare foto suta la suta romanesc conceput din nevoia de a prelucra mai multe imagini deodata si implicit de a imbunatati productivitatea. Dezvoltat de compania Bits&Coffee, acest program are versiuni atat pentru Windows, cat si pentru Mac si permite utilizatorilor sa aplice o gama larga de editari la o multime de poze.

BatchPhoto iti pune la dispozitie numeroase filtre de modifcare a pozelor, grupate in cinci categorii:

  • Categoria Annotate iti permite sa adaugi un comentariu, un watermark tip logo, text sau masca sau sa inserezi date si ora pe poze
  • Categoria Transform iti permite printre altele sa redimensionezi imagini, sa le decupezi si rotesti, sa le intorci pe verticala sau orizontala
  • Categoria Touch-up te ajuta sa ajustezi automat contrastul, sa imbunatatesti luminozitatea si culorile sau sa reduci zgomotul
  • Categoria Apply Fx iti pune la dispozitie numeroase efecte speciale pe care sa le aplici imaginilor: alb si negru, sepia, pictura in ulei, gaussian blur sau charcoal
  • Categoria Decorate iti permite sa decorezi pozele cu multiple rame foto: simple, grunge, vintage

Software-ul ofera suport pentru mai mult de 170 de formate de imagini, inclusiv numeroase formate RAW. De asemenea, permite si conversia imaginilor la PDF pentru cei ce au nevoie sa creeze un album PDF din mai multe imagini JPEG, PNG, TIFF sau BMP.

Usor de Inteles si de Utilizat

Unul dintre atuurile BatchPhoto in comparatie cu alte tool-uri similare este usurinta de utilizare. Din momentul in care l-ai deschis, iti dai seama ca nu vei avea probleme sa navighezi cu usurinta prin el.

Programul are o interfata prietenioasa si intuitiva si este structurat in patru etape principale: adaugarea pozelor, editarea acestora, selectarea locului unde sa fie salvate si, etapa finala, procesarea acestora. Sunt disponibile si scurte tutoriale video care iti prezinta cum sa realizezi diverse operatii precum redimensionarea pozelor sau adaugarea datei si orei.

BatchPhoto ofera previzualizari pentru fiecare editare pe care o realizezi, astfel incat sa stii in timp real cum va arata imaginea modificata. Pe langa salvarea noilor imagini intr-un folder, software-ul ofera posibilitatea de a le trimite pe email, de a le incarca pe FTP, pe Facebook sau pe Flickr.

Functii Avansate pentru Profesionisti

BatchPhoto are ca scop principal imbunatatirea productivitatii, iar acest lucru se regaseste si in functia de Folder Watch. Ce inseamna aceasta exact? Programul are capacitatea de a monitoriza unul sau mai multe foldere din calculatorul tau sau reteaua ta, iar in clipa in care descopera ca imagini noi au fost adaugate in acele foldere, le va aplica automat o serie de editari presetate de catre tine.

De exemplu, poti adauga cateva sute de fotografii noi in format RAW intr-un folder monitorizat si in doar cateva minute BatchPhoto le va redimensiona, va adauga semnatura ta sau propriul logo si le va converti la JPEG sau alt format popular in mod automat. Toate acestea, fara ca tu sa faci ceva!

Ca o concluzie, BatchPhoto este un program care cu siguranta merita incercat de catre cei care vor sa-si imbunatateasca fluxul de lucru. Software-ul este usor de utilizat, ofera multiple posibiliati de editare a imaginilor si asigura o procesare rapida a acestora.

8 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *