ReviewsStiriTELEFOANEWearables

Zhiyun Smooth Q Review – Stabilizator de imagine pentru smartphone

Zhiyun Smooth Q Review

Multe din smartphone-urile de azi au camere super performante, unele dintre ele chiar vin si cu stabilizare optica sau software a imaginii astfel ca sunt ideale pentru video logging (YouTube, Facebook, Instagram, etc), insa asemenea modele care includ si stabilizare sunt rare si extrem de scumpe.

De ceva vreme planuiam sa imi iau un accesoriu care sa imi ofere stabilizare video pentru filmarile pe care le fac cu telefonul, si cum de curand a venit propunerea celor de la Gearbest, care ne-au oferit sa testam Zhiyun Smooth 3, un accesoriu care nu-ti rupe nici buzunarul, dar nici nu compromite prea multe pe partea de functii si utilitate. Nu stiu daca stiti insa majoritatea acestor stabilizatoare de imagine cu gimbal pentru telefoanele mobile, ce au si o calitate superioara, sunt destul de scumpe: te costa 200 – 300 de euro. Insa chinezii ne propun un brand local de-al lor, care ofera valoare la un pret decent.

Zhiyun Smooth Q Review 8

Design

 

Stabilizatorul Zhiyun Smooth Q pe 3 axe este construit dintr-un aliaj de aluminiu durabil utilizat, de obicei, in ingineria mecanica, aviatie, si este dotat cu un brat telescopic ce permite montarea smartphone-urilor cu o greutate maxima de pana la 260 grame, pentru o ajustarea de mare precizie si o rotire fina.

Zhiyun Smooth Q Review 13

Toate butoanele si joystick-ul de comanda sunt amplasate pe manerul stabilizatorului in care se afla integrata si bateria, iar in partea de jos dispune de un filet 1/4 care permite montarea lui prin insurubare pe majoritatea echipamentelor foto: trepiede, jiburi, ham sau slidere, permitandu-ti astfel sa filmezi din mana, de pe umar, de la piept sau montat pe un trepied pentru realizarea de timelape-uri si panorame.

Zhiyun Smooth Q Review 6

Hardware

Zhiyun Smooth Q beneficiaza de o baterie reincarcabila cu capacitatea de 26.650 mAh, ce se incarca prin cablul USB conectandu-l la un calculator sau powerbank, nu direct la priza (atentie). La o incarcare full (100%) bateria sa ofera o autonomie de pana la 14 ore de functionare continuua, iar incarcarea se face in aproximativ 2 ore si 30 de minute. Daca nu abuzati de utilizarea lui, o singura incarcare va poate ajunge o saptamana sau chiar doua.

Zhiyun Smooth Q Review 15

Fiind o generatie mai noua, cuplul motorasului instalat pe Smooth Q este cu pana la 40% mai puternic, iar viteza de raspuns la comenzi este si ea cu pana la 35% mai rapida. Personal sunt foarte multumit de performantele motorasului de pe Zhiyun.

Sistemul de prindere a bratului telescopic permite montarea telefoanelor atat pe verticala, cat si pe orizontala, astfel ca e foarte util celor care vor sa faca Live-uri pe Instagram sau Facebook, unde imaginea e fortata pe verticala. In plus, beneficiaza de o rotita de control amplasata strategic pentru acces facil si setarea expunerii, a ISO-ului, Zoom-ului, a balansului de alb, shutter speed si focalizare in timp real cu o singura mana. Acest brat telescopi poate fi inclinat pana la un unghi maxim de 320° si o rotire mecanica tot la 320°  (grade).

Software

Pentru o functionare optima si conectarea si sincornizarea stabilizatorului Zhiyun prin Bluetooth (wireless) cu telefoanele cu Android sau iOS, este necesara intalarea aplicatiei ZY Play de pe Google Play store (compatibila cu telefoanele Google Pixel2, Pixel2 XL,Pixel,Pixel XL,Nexus 6,Nexus 6P,Nexus 5x,Galaxy S8, Galaxy S8+,Samsung S7, Galaxy S7 edge,Galaxy S6,Galaxy S6 edge, Galaxy S5, Galaxy Note 8, Galaxy Note7,Huawei P10,Huawei P10 Plus,Huawei P9,Huawei Mate 10,Huawei Mate 9,Huawei Mate 8,Huawei Mate S,Oneplus 5,Oneplus 5T,Oneplus 3,Oneplus 3T,Xiaomi 6,Xiaomi 5,Xiaomi 5s,Xiaomi 4,Redmi Note 4x,Redmi Note 3,LG G6,LG G5) sau App store (compatibila cu toate telefoane Apple iPhone de la versiunea iPhone SE incoace inclusiv cu modelul iPhone X.

Sincronizarea se face destul de rapid, insa calibrarea bratului pentru a fi perfect echilibrat atunci cand e rotit sau inclinat se va face ceva mai greu. E nevoie de putina atentie si rabdare. Calibrarea se poate face manual sau automat, insa telefonul trebuie sa fie montat de la bun inceput pe bratul stabilizatorului.

Ce imi place mult la aplicatia ZY Play e ca dispune de o functie de tracking a subiectului filmat, astfel ca stabilizatorul se misca, roteste sau inclina odata cu miscarea subiectului pentru ca acesta sa ramana in permanenta in cadru si in focus. Singura chestie e ca are un usor lag cand il pui sa faca tracking pe subiect.

Descarcare software / unelte / drivere.

Concluzie

Zhiyun Smooth Q cu stabilizare pe 3 axe costa jumatate din pretul unui DJI Osmo Mobile, iar functiile si tehnologia utilizata la realizarea lui chiar daca nu e la fel de premium (materialele), totusi, se apropie destul de mult de ceea ce ofera cei de la DJI, oferindu-ti valoare, dar mai important stabilizare a imaginii la un pret mult mai avantajos. In plus, autonomia de functionare e dubla, aproape tripla pe Zhiyun, fata de doar ceva mai mult de 5 ore pe DJI Osmo Mobile. Smooth Q3 e disponibil pe mai multe culori: pe negru, gri, alb si auriu.

Zhiyun Smooth Q poate fi achizitionat online prin magazinul Gearbest la un pret ce variaza intre 85 si pana in 115 Euro, in functie de promotia/discountul oferit de magazin la momentul cand decideti sa il achizitionati.

7 Comments

  1. Fix ce avem nevoie pentru a face poze și mai reușite .Perfect pentru oricine dorește poze și imagini cât mai clare,
    Iar prețul este accesibil

  2. Din nou o inventie pt a ne impresiona, chiar este util multa lume vrea poze bune chiar daca apar camere din ce in ce mai performante acest stabilizator de imagine face toti bani. Pretul este maricel dar sunt sigura ca multa lume il va cumpara, este foarte bine gandit datorita celor trei axe.

  3. Acest stabilizator de imagine va fi foarte bine vandut pentru ca este de mare ajutor pentru multi youtuberi sau bloggeri. Eu nu as avea nevoie neaparat de asa ceva dar nu ar strica unul :))

  4. Un obiect foarte util,pentru cei care folosim smartphone-uri.❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!