Telefonul Microsoft Surface, ar putea sosi in toamna cu Windows 10

Telefonul Microsoft Surface

Microsoft a renuntat la sistemul sau sau mobile Windows Phone, anuntand ca nu va mai produce smartphone-uri cu acest sistem de operare, preferand sa se concentreze pe ceea ce merge si vinde pe segmentul hardware: laptopuri, tablete etc, cu Windows 10.

Telefonul Microsoft Surface poate debuta la toamna

De curand, Microsoft in parteneriat cu Qualcomm si o serie de producatori de computere au lansat pe piata laptopuri cu procesoare Snapdragon, Microsoft reusind sa dezvolte o interfata / emulator care permite aplicatiilor PC sa se adapteze si sa ruleze pe pe gadgeturile cu chipset mobile ARM la fel ca pe cele cu procesoare Intel sau AMD, insa mult mai eficient fiindca pot oferi aceeasi putere de procesare, dar un consum de energie mai redus, autonomie de functionare a baterie mai mare, gadgeturi cu design mai compact, usor, mai subtire si silentioase, acest tip de gadget neavand nevoie de un sistem de racire cu cooler.

Astfel, avand acest emulator ce permite emularea aplicatiilor PC pe platforma mobile ARM, Microsoft se pregateste de lansarea mult-zvonitului telefon Surface pentru a intregi gama de gadgeturi Microsoft Surface.

Conform zvonurilor telefonul Microsoft Surface va fi un smartphone pliabil cu balama ce va permite rotirea unuia dintre cele doua afisaje la 360° si rula Windows 10 cu o interfata care include emulatorul ce va permite utilizarea oricarei aplicatii dezvoltate pana in prezent pentru versiunile Windows PC.

Despre specificatiile tehnice zvonite se indica catre un dislay Plastic OLED produs de LG Electronics, viitorul procesor Snapdragon 850 / Snapdragon 855, o baterie de minim 4.000 mAh, insa nu stim exact daca Microsoft cu al lor Windows 10 si acest emulator vor putea oferi utilizatorilor o experienta full mobile. Interfata grafica a Windows 10 va trebui sa fie adaptata la un display mai mic, va trebui sa permita rularea tuturor aplicatiilor in varianta Windows pentru PCuri pe un chipset Qualcomm Snapdragon (x86) pe 64-bit.

Credeti ca va reusi Microsoft sa le ofere oamenillor acces la sistemul Windows 10 prin intermediul unui smartphone Surface capabil sa ruleze orice aplicatie de Windows?

3 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *