Nokia X5 (Nokia 5.1 Plus) debuteaza pe 11 iulie

Nokia X5

HMD Global tocmai a confirmat ca va lansa pe 11 iulie un nou smartphone cu Android. Noul telefon va purta denumirea Nokia X5 pe piata asiatica si va fi un model accesibil din punct de vedere al pretului comparativ cu modelul Nokia X6 lansat recent.

Nokia X5 va fi disponibil si pe alte piete de pe glob, inclusiv in Europa (Romania), insa se zvoneste ca va debuta la noi sub denumirea Nokia 5.1 Plus.

In ceea ce privesc specificatiile tehnice ale telefonului Nokia X5, acesta este un telefon de buget, astfel ca specificatiile sale nu sunt impresionante, ci decente cel mult. Asadar, Nokia X5 / Nokia 5.1 Plus beneficiaza de un display inalt cu aspect 19:9, notch (breton) si rezolutie HD+ (720 x 1.440 px probabil), va fi echipat cu procesorul MediaTek Helip P60, cu 3 si/sau 4GB memorie RAM, o camera duala pe spate formata din senzori de 13MP si 5MP, o baterie de 3.000 mAh si sistemul de operare Android in varianta stock. Telefonul va fi probabil lansat in colaborare cu Google sub proiectul Android One.

Pretul telefonului Nokia X5 nu va sari de 150 de dolari conform zvonurilor si va arata destul de bine estetic, cu toate ca nu va beneficia de o rama metalica sau de senzor pentru amprente, dupa cum se poate observa in a doua imagine de mai sus.

6 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *