Smartwatch-urile revin in forta pe finalul lui 2018

smartwatch

In imagine: Motorola Moto 360

Se anunta un final de 2018 extrem de interesant pe segmentul de piata al smartwatch-urilor, si asta deoarece s-a confirmat ca Qualcomm va lansa dupa mai multi ani un nou chipset Snapdragon Wear dedicat acestui tip de gadgeturi. In plus, cei de la Google se pregatesc si ei sa anunte o noua versiune a sistemului Wear OS (fost Android Wear), care ar putea aduce cu sine si lansarea primului smartwatch sub gama Pixel.

E cunoscut faptul ca Google vrea sa isi completeze portofoliul de gadgeturi Pixel pentru a se putea bate cu Apple pe segmentul hardware in urmatorii 3-5 ani, iar smartwatch-ul este unul din produsele ce au sens sa fie lansate de Google pentru a-si extinde acest portofoliu de gadgeturi care include deja: telefoane Pixel, laptopuri Pixel cu Chrome OS, bluetooth speakers, chromecast etc. Acelasi lucru intentioneaza sa-l faca si Microsoft cu gama sa Surface, dar despre Microsoft intr-un viitor articol.

Revenind la subiectul nostru de astazi, incepand cu finalul lunii august, atunci cand va incepe IFA 2018, la Berlin, e posibil sa asistam la o serie de lansari de noi smartwatch-uri care vor avea la baza noul chipset Snapdragon Wear de care va spuneam, ceasuri ce vor fi upgradate pana la finele anului sau in primul trimestru din 2019, probabil, la noua versiune Wear OS pe care Google Inc o va lansa toamna aceasta alaturi de sistemul mobil Android P (versiunea 9.0).

Unul din primii producatori de smartwatch-uri ce se zvoneste ca va lansa un astfel de produs toamna aceasta este Samsung Electronics, despre care se aude ca va lansa Gear S4, insa sub denumirea Galaxy Watch si cu platforma Wear OS in locul sistemului Tizen. Acest Galaxy Watch ar fi echipat cu o baterie de 470 mAh, un nou mod de interactiune UX, posibilitatea de a masura tensiunea arteriala, LTE si poate cel mai important aspect, va avea o dimensiune ceva mai redusa fata de modelele anterioare.

Informatii despre pretul acestui smartwatch Samsung nu sunt disponibile la aceasta data nici macar la nivel de zvon, insa credem ca se va invarti undeva in jurul pretului la care a fost anuntat anul trecut Gear S3.

Pe langa Samsung si Google, mai sunt asteptati sa lanseze smartwatch-uri pana la finele anului producatori precum Motorola cu Moto 360 (Lenovo), Asus cu ZenWatch, Fossil, Tag Heuer, Montblanc, LG Electronics, Huawei, ZTE, Misfit, Nixon, Casio, Hugo Boss, Armani, Michael Kors, Movado, Diesel, Guess si Tommy Hilfiger.

6 Comentarii

 1. Baldea Ioan

  July 9, 2018 at 2:58 pm

  Super , asteptam

 2. Baldea Gabriela

  July 9, 2018 at 2:58 pm

  Super veste, o mulțime de gadgeturi

 3. Ureche Palagica

  July 9, 2018 at 4:00 pm

  Woow mă bucur că revin și avem mai multe opțiuni, așteptăm lansarea și apoi ne decidem

 4. Popa Oana-Gabriela

  July 9, 2018 at 5:24 pm

  Si eu am observat ca se poarta mult ceasurile de tip smartwatch. Iar aceste modele chiar sunt interesante.

 5. Deaconu Daniela

  July 10, 2018 at 10:55 pm

  O veste buna pentru toți iubitori de smartwatchuri
  Era timpul ca acest segment sa vina cu noutăți și îmbunătățiri.
  Ineresante modele cred ca o sa ii cumpar și eu unul sotului.

 6. Deaconu Daniela

  July 10, 2018 at 10:55 pm

  Ce veste buna pentru toți iubitori de smartwatchuri
  Era timpul ca acest segment sa vina cu noutăți și îmbunătățiri.
  Ineresante modele cred ca o sa ii cumpar și eu unul sotului.

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *