SmartphonesStiriTechWearable

Corning anunta Gorilla Glass 6, sticla care ar trebui sa nu crape de la primul impact cu solul

Corning anunta Gorilla Glass 6

Corning anunta Gorilla Glass 6 si Glass DX pentru smartwatch-uri

Corning, compania din spatele faimoasei sticle Gorilla Glass, a anuntat saptamana aceasta o noua compozitie de sticla, Gorilla Glass 6, care va fi mai rezistenta si care promite telefoane ale caror display va rezista la multiple scapari ale telefonului pe sol.

Practic, producatorul sustine ca noua sticla Gorilla Glass 6 ne va scapa de stresul schimbarii sticlei care protejeaza ecranul telefoanelor dupa primul impact cu solul, deoarece compozitia ei e mult mai rezistenta. Reprezentantii companiei Corning spun ca noua sticla nu va crapa de la prima scapare a telefonului din mana, ba mai mult, ei sustin ca va rezista la multiple astfel de socuri, insa cu totii stim ca sticla e sticla indiferent cat de tratata chimic si compresata va fi ea.

Sticla Gorilla Glass 6 ar putea fi introdusa odata cu lanasarea primelor smartphone-uri care ar putea debuta in cadrul IFA 2018, la Berlin, toamna aceasta.

gorilla glass6 1

Corning a facut si un al doilea anunt legat de sticla pe care o produce, anuntand lansarea sticlei Gorilla Glass DX si Glass DX+, care urmeaza sa fie introdusa tot din toamna odata pe noile generatii de gadgeturi wearable. Noua sticla are scopul de a proteja ecranul tactil al acestui tip de gadgeturi, dar si de a creste lizibilitatea acestuia. Corning spune ca prin intermediul acestui tip de sticla Gorilla Glass DX, reflexia scade cu pana la 75% si imbunatateste contrastul ecranului viitoarelor smartwatch-uri cu pana la 50%, dar numai la o anumita intensitate a luminozitatii ecranului.

Acest lucru le-ar putea permite utilizatorilor sa reduca luminozitatea ecranului pe smartwatch si implicit sa economiseasca baterie, crescand astfel autonomia de functionare a gadgetului purtat pe incheietura mainii. La acest capitol al eficientei de consum al energiei din baterii, va contribui si noua versiune Wear OS (fost Android Wear) dezvoltat de Google, precum si urmatorul chipset Snapdragon Wear produs de Qualcomm special pentru acest tip de produse din segmentul de piata wearable.

Diferenta dintre Gorilla Glass DX si DX+ va fi data de rezistenta / duritatea sticlei, Corning spunand ca, in varianta DX+, acest tip de sticla va fi mai rezistenta si ca va echipa urmatoarele generatii de gadgeturi de lux (premium). Aici ne gandim la smartwatch-uri lansate de casele de moda si de producatorii de ceasuri consacrati, precum Tag Heuer, Hermes, Hamilton, Montblanc, Hugo Boss etc.

6 Comments

  1. Super mi ar plăcea sa se facă pentru toate modelele de telefoane

  2. O mare veste și un mare avantaj pentru toate smartwatch_urile echipate cu o astfel de sticla

  3. O mare veste și cu Singuranta un mare avantaj și atu pentru toate smartwatch urile echipate cu o astfel de sticla
    Mi ar plăcea sa se faca așa și pe toate modelele de telefoane …dar cine stie poate urmeaza pe viitor .

  4. O așteptăm cu nerăbdare pt că chiar este nevoie de o alsticla rezistenta pt că cele întâlnite până acum nu au rezistat și telefonul sa spart. Acum vedem cum va rezista aceasta, ii așteaptam lansarea.

  5. Eu chiar as avea nevoie de o sticla care sa reziste la cazaturi. Pana acum nu am gasit nici una si sper ca aceasta sa reziste asa cum spun ei..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!