Samsung anunta ecranul OLED incasant pentru telefoane. Galaxy S10?

Samsung anunta ecranul OLED incasant

De cativa ani buni Samsung Electronics prin divizia sa Samsung Display studiaza intens posibilitatea de a adapta tehnologia OLED pe baza de material plastic la gadgeturile actuale, material incasant si flexibil care le va permite sa produca si sa comercializeze telefoane si alte produse cu un grad de rezistenta mult mai mare la socuri mecanice.

Samsung anunta ecranul OLED incasant realizat din material plastic

Se zvoneste deja de ceva timp ca Samsung se pregateste de lansarea telefonului flexibilGalaxy X“, telefon ar carui debut ar putea avea loc in prima parte a lui 2019, la Mobile World Congress.

Astazi, prin intermediul unui videoclip postat de divizia Samsung Display pe YouTube, producatorul sud coreean ne demostreaza un material plastic incasant la care lucreaza de cativa ani, material ce urmeaza sa inlocuiasca sticla actuala. Revolutionara tehnologie care va transforma ecranul viitoarele generatii de smartphone-uri intr-unele aproape indestructibil la socuri mecanice (impact cu solul, lovirea lui cu ciocanul etc) pare a fi gata de debutul main stream. Si asta nu e tot, fiind vorba de un material foarte subtire si mult mai usor ca sticla, va scade drastic si greutatea gadgeturilor.

Aceasta demonstratie indica faptul ca Samsung se pregateste sa lanseze primul smartphone flexibil, telefon pe care il tot asteptam de cativa ani incoace si pe care niciun producator de astfel de gadgeturi nu a reusit sa il produca pana in prezent.

Noul material incasant ar putea revolutiona industria de smartphone-uri si nu numai, deoarece materialul din imagine poate avea aplicabilitate la orice tip de display, inclusiv la televizoare, tablete, ecranul de pe bordul autovehiculelor s.a.m.d.

Un viitor lipsit de stresul ca s-ar putea sa scapi telefonul mobil pe jos si ca s-ar putea defecta, sticla ar putea crapa, pare sa fie tot mai aproape.

Samsung nu e singurul producator care lucreaza la dezvoltarea acestui tip de tehnologie, in trecut am auzit zvonuri care legau companii precum Apple si Huawei de lansarea primelor telefoane flexibile.

10 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.