Samsung anunta modemul Exynos 5100 capabil de viteze 5G

Exynos 5100

Chiar daca mai avem de asteptat pentru ca primele retele telecom 5G sa fie dezvoltate la nivel global (inclusiv pe teritoriul Romaniei), producatorii de gadgeturi se pregatesc din timp pentru ca, atat ei, cat si clientii lor sa fie pregatiti pentru a face pasul catre ceea ce e viitorul in comunicarea mobila: tehnologia 5G.

Astazi, Samsung Electronics a anuntat lansarea modemului Exynos 5100 dezvoltat pe platforma de 10nm la fel ca chipsetul Exynos 9810 ce echipeaza telefoanele Galaxy S9 si Galaxy Note 9. Noul modem va suporta pe langa obisnuitele retele 2G, 3G, HSPA, 4G LTE si viitoarele retele 5G oferind suport pe frecventa de pana in 6GHz si spectrul mmWave definit de catre 3GPP.

Samsung spune ca noul modem Exynos 5100 este capabil (in teorie) sa atinga viteze maxime de pana la 2Gbps in banda sub-6GHz (viteza maxima comerciala actuala atinsa este de 1.2Gbps), adica viteze cu pana la de 1,7 ori mai mari; respectiv viteze de pana la 6Gbps in spectrul mmWave, adica pana la de 5 ori viteza de transfer de date.

Pe viitoru, cu ajutorul acestui modem clientii vor putea atinge viteze 4G de pana la 1.6Gbps, fata de numai 1.2 (maxim 1.3Gbps) cat se poate atinge in prezent cu actualele modemuri mobile.

De asemenea, noul modem Exynos 5100 pe 10nm este asteptat sa ofere noi experiente atat utilizatorilor de telefoane mobile, cat si celor care care folosesc obiecte conectate (IoT – Internet of Things), oferind posibilitatea de a transmite in timp real cantitati mari de informatie minimizand si mai mult timpul de raspuns dintre obiectele ce vor fi conectate. Un impact major il va avea asupra vehiculelor autonome (fara sofer dar conectate la retelele 5G) si nu numai.

5 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *