Gadgetul LuniiReviewsStiriTELEFOANE

Oneplus 6 Review – Experienta fluida premium la jumatate de pret fata de concurenta

Oneplus 6 Review

Inca de la lansarea primului smartphone flagship killer compania Oneplus a plecat de la ideea „Never Settle”, de a nu te multumi cu mai putin doar pentru ca nu ai un buget suficient de mare ca sa iti cumperi un telefon de top, astfel au cautat mereu sa le ofere oamenilor cea mai buna configuratie hardware posibila la un pret imbatabil, iar acest lucru il fac destul de bine din 2014 incoace.

Anul acesta au lansat OnePlus 6, un smartphone flagship care chiar daca este cel mai scump model produs vreodata de Oneplus, telefonul ramane unul dintre cele mai accesibile si mai atragatoare modele de top din piata.

Design

Oneplus 6 review 14

OnePlus 6 la fel ca OnePlus 5 si Oneplus 5T, beneficiaza de o constructie ingrijita, rotunjita la colturi si usor arcuita de pe spate catre margini, producatorul acordand mare atentie acestor detalii. Daca anul trecut telefonul OnePlus a fost realizat din metal, anul acesta este in mare parte realizat din sticla (numai rama este metalica), insa telefonul se bucura de unul dintre cele mai frumoase body-uri, daca e sa-l comparam cu alte telefoane concurente. Din pacate, nu dispune de rezistenta la apa, doar la stropi de ploaie, insa, in cazul in care il scapati in lichid pentru cateva secunde, sunt sanse mari sa nu pateasca nimic. Oneplus 6 este comercializat in variante pe negru lucios (un adevarat magnet de amprente), pe negru mat (foarte alunecos, dar ai inclusa o husa in cutia in care e livrat) si in editii limitate pe Alb, Oneplus 6 Amber Red si in varianta Avengers Infinity War.

Ce-mi place la telefoanele Oneplus, si in mod special la OnePlus 6 de anul acesta, e faptul ca butoanele se apasa foarte bine, nu scot sunete ciudate, iar atunci cand apesi cu degetele pe ele, simti ca apesi pe ceva de calitate.

Oneplus 6 review 8

Ecranul telefonului de tip Optic AMOLED cu aspect 19:9 este protejat de un strat de sticla Gorilla Glass 5, masoara aproape 6.3 inci in diagonala si beneficiaza de rezolutie Full HD (2.280 x 1.080 px). Cu toate ca nu dispune de rezolutie mai inalta la fel cu ceea ce ofera concurenta (Galaxy S9, iPhone X etc), totusi nu simti o prea mare diferenta. In plus, aceasta rezolutie nu solicita atat de mult bateria, astfel ca creste autonomia de functionare a gadgetului. Dar despre baterie ceva mai tarziu in acest review.

Hardware

Oneplus 6 este echipat cu procesorul Snapdragon 845, este disponibil in variante cu 6 sau 8 GB memorie RAM si 64 / 128GB / 256GB ROM. Noi am testat modelul cu 8GB RAM si 128GB spatiu intern si va pot spune ca telefonul zboara efectiv cat de rapid este, indiferent cate aplicatii deschizi si le lasi in fundal Oneplus 6 nu are lag.

screenshot oneplus6 4screenshot oneplus6 5

In testele benchmark OnePlus 6 a realizat un scor de 257.953 puncte in aplicatia Antutu, respectiv 2.466 puncte single-core si 9.074 puncte multi-core in aplicatia Geekbench 4.

Telefonul este dual SIM, insa nu beneficiaza de slot pentru carduri micro SD (slotul nu e hibrid cum intalnim pe alte telefoane), astfel ca va trebui sa fiti atenti la achizitia lui ce versiune alegeti.

O alta chestie pe care nu am inteles-o e faptul ca Oneplus a optat sa nu includa incarcare wireless pe acest smartphone, desi au trecut la o carcasa din sticla in locul celei metalice de anul trecut.

Oneplus 6 review 2

Un alt minus pe care l-am descoperit e lipsa unui al doilea difuzor, mai ales ca varianta 5T a fost promovata ca excelenta pentru gaming. Si nu doar atat, dar pe langa faptul ca are numai un difuzor acesta este si amplasat prost. Practic, daca vrei sa te joci in modul landscape, vei acoperi foarte des grilajul difuzorului cu mana si automat dispare sunetul. In schimbi beneficiezi de o mufa pentru jackul de 3.5mm al castilor cu fir.

Software

Oneplus 6 review 15

Oneplus a instalat pe telefonul lor flagship killer de anul acesta ROM-ul customizat Oxygen OS ce are la baza Android 8.1 Oreo, care se apropie foarte mult de varianta stock. Ce imi place la acest ROM e ca iti permite sa modific foarte multe la ea: spre exemplu poti alege o tema Dark daca nu-ti place tema Light, apoi poti activa sau nu navigarea prin intermediul gesturilor intr-o maniera similara cu experienta de pe iPhone Zece.

screenshot oneplus6 2screenshot oneplus6 12

De asemenea, deblocarea telefonului o poti face prin intermediul senzorului pentru amprente amplasat pe spate sau prin scanarea fetei cu ajutorul camerei amplasate in notch (in breton). Anul acesta scanerul de amprente nu mai ofera posibilitatea de a accesa panoul de notificări prin glisarea degetului peste senzor, insa functia poate fi reintrodusa la nevoie dupa actualizarea la versiunea Android Pie. Da, Oneplus va actualiza smartphone-ul Oneplus 6 la Android v9.0.

Camera

Oneplus 6 review 4

Camera duala de pe spate echipata cu senzori de 16MP (apertura f/1.7 si PDAF), respectiv 20MP  (aceeasi apertura f/1.7) dispune de stabilizare optica a imaginii, astfel ca realizarea videoclipurile filmate din mana ies foarte bine stabilizate. In plus, camera poate 4K la 60 de cadre pe secunda timp de maxim 5 minut si in slow motion la rezolutie 720p la 480 cadre pe secunda.

Fotografiile realizate cu aceasta camera duala sunt peste toate telefoanele a caror pret se invarte in jurul a 500 – 600 euro, insa nu se poate compara cu Galaxy S9 sau Pixel 2 XL de exemplu. Insa trebuie sa tinem cont ca OnePlus 6 ne va costa cu 200-300 de euro mai putin.

Mai jos aveti o galerie foto si un video sample realizat cu camera principala a telefonului.

Camera frontala dispune de un senzor de 16MP cu apertura f/2.0 si e capabila sa filmeze sau sa redea live-uri la rezolutie 1080p.

Baterie

Oneplus 6 review 11

Telefonul Oneplus 6 are incorporata o baterie cu capacitatea de 3.300 mAh, insa combinata cu capabilitatea procesorului S845 de a performa eficient consumand mai putina energie si ecranul care dispune numai de rezolutie Full HD, autonomia de functionare a telefonului iti ofera o zi si ceva de utilizare pana sa necesite reincarcarea. In testele noastre, la finalul zilei inca aveam intre 35 – 40% baterie dupa o utilizare normala.

Telefonul beneficiaza de tehnologia Dash Charge, poate cea mai eficienta tehnologie de incarcare rapida. Incarcare se face foarte rapid, insa pentru a beneficia de ea trebuie neaparat sa utilizati cablul USB-C si incarcatorul inclus in cutie. Fara unul din cele doua, telefonul nu se va incarca rapid.

Concluzie

Oneplus 6 poate fi considerat si anul acesta ‘Best buy’, datorita faptului ca are un pret mult mai atractiv fata de concurenta a caror telefoane ajung chiar sa sara de 1.000 euro in timp ce Oneplus 6 nu te va costa mai mult de 620 euro in cea mai scumpa varianta a sa. Iar pentru acesti bani, chiar daca nu vei beneficia de incarcare wireless, de un display Quad HD, de rezistenta la apa IP68 sau de doua difuzoare stereo, totusi, clientul primeste un telefon cu un design frumos, o baterie buna spre foarte buna, o experienta de utilizare ireprosabila si, ca bonus, o husa de protectie a carcasei sale din sticla.

Telefonul este disponibil in retailul de la noi la preturi incepand de la 3.300 lei in variante cu 128 sau 256GB memorie internsa, insa va recomandam sa-l achizitionati direct de pe site-ul producatorului, daca va doriti varianta cu numai 6GB RAM si 64GB spatiu intern.

4 Comments

  1. Chiar dacă semăna cu Samsung și IPhone și nu are atâtea funcții tot mi se pare o varianta destul de accesibila și foarte buna pentru clientii cu venituri medii

  2. Felicitări lor că se gândesc și la oameni cu posibilitatea redusa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!