Cum alegem cele mai bune boxe portabile? (Ghid de achizitie)

Cu totii ne-am saturat sa ne tot ferim de cate un cablu insirat pe jos ca sa nu ne impiedicam de el, fie ca ni se intampla acasa sau la locul de munca cablurile sunt peste tot in viata noastra, astfel ca tot mai multa lume cauta sa achizitioneze gadgeturi care sa le ofere mai multa libertate de miscare. O astfel de categorie este si cea a boxelor portabile, cunoscute si sub denumirea de Bluetooth speakers, boxe despre care vom discuta astazi.

Acest tip de boxe portabile au propriul acumulator integrat (propria baterie), astfel ca odata incarcata putem pleca la drum fara grija ca boxa trebuie conectata la o sursa de curent prin cablu. In plus, beneficiind de conexiune Bluetooth, boxele portabile ne permite conectarea la aproape orice smartphone, tableta sau laptop cu asemenea tehnologie integrata, simplificand astfel modul cum ascultam muzica la o petrecere privata, atunci cand calatorim, la camping sau cand vrem sa urmarim un film cu sunet la o calitate mai buna decat ceea ce ne poate oferi telefonul sau tableta.

Articolul de astazi este un ghid despre ce anume sunt aceste boxe portabile, cum functioneaza ele si care sunt criteriile dupa care sa ne ghidam atunci cand vrem sa cumparam un astfel de produs.

Cum alegem cele mai bune boxe

Cum alegem cele mai bune boxe portabile

Boxele portabile sunt de mai multe feluri. In primul rand, pot fi sau nu pot fi rezistente la apa si praf, astfel ca, daca principalul scop pentru care va doriti achizitionarea unui asemenea speaker portabil il reprezinta calatoria la munte, la mare, sau sa ascultati muzica in timp ce faceti baie, atunci e important sa tineti cont de acest aspect al carcasei, care trebuie sa prezinte certificare de rezistenta la apa, fiindca o boxa portabila rezistenta la apa iti permite sa o utilizezi in jurul piscinei, pe plaja sau chiar pe barca / vapor / iaht s.a.m.d.

In al doilea rand, boxele portabile sunt mult mai compacte, sunt usor de transportat si cu toate acestea nu diminueaza din calitatea audio pe care o pot oferi. Ba sunt capabile sa ofere o experienta audio egala sau chiar peste cea pe care o ofera o pereche de boxe de birou. Aceasta deoarece anumite modele sunt inegrate cu propriul amplificator de bass si/sau medii.

Pe langa faptul ca permit conectarea la ele prin tehnologie wireless (bluetooth), unele dintre aceste boxe portabile au si capabilitatea de a se conectat doua sau mai multe speakere intre ele, astfel rezultand o experienta audio si mai placuta. In plus, multe dintre aceste boxe permit conectarea cu un smartphone sau o tableta, fara sa necesite instalarea unei aplicatii mobile.

O alta caracteristica faina a acestui tip de boxa fara fir, e ca unele dintre ele pot fi dotate si cu un asistent vocal precum Amazon Alexa, Google Assistant sau Cortana de la Microsoft, astfel ca, pe langa posibilitatea de asculta muzica, boxa poate fi conectata la internet si poate primi si executa comenzi prin intermediul vocii utilizatorului.

De asemenea, avand integrat si microfon, boxa (anumite modele) poate fi utilizata si pe post de centrala telefonica, atunci cand doriti sa faceti o conferinta telefonica, deoarece poate prelua apeluri telefonice prin intermediul smartphone-ului.

Inainte de a achizitiona o astfel de boxa portabila trebuie sa stiti ce buget aveti la dispozitie si cel mai important, unde o veti utiliza: acasa, in spatii largi, la drumetii, la piscina, la plaja. Aveti nevoie de un asistent vocal? Odata ce ati indentificat aceste criterii puteti face o alegere mult mai buna. De asemenea, e indicat sa tineti cont de capacitatea acumulatorului / a baterie integrate in boxa, pentru ca autonomia de functionare sa fie cat mai indelungata, mai ales daca aveti nevoie de ea la drumetii, in locuri izolate unde nu aveti acces la o sursa de curent (priza) pentru a o reincarca. Desigur ca exista si varianta achizitionarii unui power bank (cu incarcare cat mai rapida).

Si ultimul criteriu de care sa tineti cont este cel al dimensiunii, al greutatii si al aspectului boxei portabile, pentru a va incapea in bagajul cu care calatoriti spre exemplu.

Acum ca stim dupa ce criterii sa ne ghidam atunci cand ne dorim sa achizitionam o boxa portabila, ce spuneti sa va oferim si cateva recomandari de astfel de speakere bluetooth, modele pe care noi le consideram ideale pentru diferite scenarii de utilizare.

  • Sony SRSXB10 – un mode cu forma cilindrica disponibil pe mai multe culori
  • Sony SRS-X11 – boxa in froma de cub cu conexiune NFC
  • Sony SRSXB31 – boxa dreptunghiulara cu extra bass
  • JBL Extreme – boxa cilindrica cu autonomire mare de utilizare (peste 15 ore)
  • Logitech UE BOOM 2 Phantom – boxa cilindrica foarte apreciata, insa mult mai scumpa

4 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *