Huawei recunoaste ca triseaza in testele benchmark

Huawei recunoaste ca triseaza

De ani de zile chinezii de la Huawei apeleaza la tot felul e trucuri pentru a-si “umfla” artificial telefoanele pe care le produce. Recent, a fost implicata intr-un scandal in care compania a fost prinsa mintind pe retelele de socializare despre capabilitatiile camerei foto a telefoanelor sale din gama Nova 3.

Luna si scandalul la Huawei. Saptamana aceasta, la IFA 2018, unul din oficialii companiei chineze ar fi confirmat intr-un interviu acordat publicatiei Anandtech, ca Huawei se foloseste de un anumit tip de software pe care il integreaza in telefoanele sale pentru a pacali aplicatiile de benchmark si a obtine rezultate benchmark cat relevante pietei. Practic, Huawei spune ca triseaza pentru a se mentine in topul benchmark al celor mai populare telefoane mobile, fiindca actualele aplicatii de benchmark nu ofera o metoda de testare corecta, una care sa simuleze utilizarea telefoanelor ca in viata de zi cu zi.

Suntem de acord cu ei, ca testele benchmark nu sunt atat de relevante atunci cand testezi performanta unui smartphone, insa sa admiti ca trisezi dand vina pe aplicatiile benchmark nu e tocmai fair-play. Unii, ar putea interpreta aceasta scuza ridicola ca pe un mod de a ascunde ca procesoarele Kirin nu sunt suficient de rapide (comparativ cu cele Qualcomm Snapdragon) pentru a obtine un scor care sa mentina telefoanele companie chineze in top 10 cele mai performante smartphone-uri.

Imediat dupa aceasta declaratie a reprezentantilor Huawei, compania din spatele aplicatiei 3DMark, UL, a scos toate noile telefoane Huawei din tabelul cu rezultate benchmark pentru ‘Cel mai bun smartphone’. Telefoanele care au fost scoase din acest table sunt modelele Huawei P20, P20 Pro, Nova 3 si Honor Play.

“Dupa testarea telefoanelor in propriul nostru laborator de testare si avand confirmarea ca acestea incalca regulile benchmark, am decis sa le scoatem din topul nostru” se arata intr-o declaratie acordata de compania UL.

In orice caz, toate aceste teste benchmark nu sunt foarte relevante in aflarea perfromantei reale a unui smartphone. Nici noi nu punem foarte mult accent pe acest aspect atunci cand testam telefoane, insa toate aceste pete negre vor ramane pe brandul Huawei.

Dupa iscarea acestui scandal in presa tech internationala, compania Huawei a veni cu o declaratie de presa pe care a acordat-o celor de la Techcrunch, declaratie pe care o puteti citi aici.

6 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *