Snapdragon Wear 3100 este noul chipset pentru smartwatch-uri de la Qualcomm

Snapdragon Wear 3100

Asa cum era de asteptat Qualcomm a anuntat noua generatie de chipset dedicat segmentului de piata al smartwatch-urilor, modelul Snapdragon Wear 3100. Era si timpul, Snapdragon Wear 2100 devenise invechit pentru cerintele posesorilor de smartwatch actuali.

Cu noul Snapdragon Wear 3100, Qualcomm promite o autonomie de functionare a bateriilor de pe viitoarele generatii de smartwatch-uri mult imbunatatita. Mai concret, compania spune ca ar trebui sa beneficiez de 4 si pana la 12 ore in plus de baterie, ceea ce nu e rau deloc daca ne gandim ca actualele ceasuri inteligente echipate cu chipsetul Snapdragon Wear 2100 nu reusesc sa iti ofere o zi intreaga de utilizare. In unele cazuri nici macar 8 ore. Desigur ca aceasta estimare depinde de capacitatea baterie, de modelul de display utilizat, sau de numarul de notificari pe care ii permiti telefonului sa le impinga pe smartwatch.

Un smartwatch cu SW3100, o baterie de 450mAh, senzorul pentru monitorizarea pulsului si GPS active, ar trebui sa ofere pana la 15 ore de utilizare conform producatorului. Insa acest exemplu dat a fost testat pe un ceas cu cea mai recenta versiune Wear OS de la Google (Personalized Sports Experiences), cea cu interfata grafica simplificata (pe fundal negru).

In cazul in care nu vrei sa beneficiezi de partea smart a ceasului, poti scoate pana la o saptamana de baterie. Acest lucru este posibil cu noul chipset Snapdragon Wear 3100 datorita faptului ca dispune de un co-procesor model Qualcomm QCC1110 care va prelua aceasta sarcina simpla de a afisat timpul. SW3100 integreaza de asemena un procesor quad-core principal tactat la 1.2GHz, insa care beneficiaza de vechiul nucleu ARM, model Cortex-A7, acelasi intalnit si pe Snapdragon Wear 2100.

Snapdragon Wear 3100 este produs in doua variante: o varianta cu modem 4G integrat, care poate oferi viteza maxima de descarcare de pana la 1Gbps si incarcare de pana la 150Mbps; si o varianta fara acest modem.

Primii clienti care au comandat noul chip sunt companiile Fossil, Montblanc si Luis Vuitton, anunta Qualcomm.

(Fotografie realizata la IFA2018, cu aparatul Olympus E-M5 Mark II)

6 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *