Apple distribuie actualizarea iOS 12. Ce aduce nou?

Apple distribuie actualizarea iOS 12

Incepand de astazi versiunea iOS 12 este distribuita de compania Apple posesorilor de telefoane iPhone, iPod (generatia 6) si tablete iPad. Dar inainte de a va actualiza gadgeturile, nu uitati sa faceti un back-up.

In noua versiune Apple a pus foarte mult accent pe optimizarea, pe timpul de raspuns la comenzi a sistemului si mai putin pe partea grafica a lui, fiindca cu totii ne-am plans pe versiunile anterioare de lag, de bug-uri sau de lipsa unor functionalitati precum gruparea notificarilor per aplicatie.

Screenshot 228

Pe langa gruparea notificarilor, versiunea iOS 12 aduce si functii ca Screen Time, care iti va supraveghea pasiv activitatea pe telefon: de la minutele sau orele petrecute in anumite aplicatii la timpul efectiv in care ecranul telefonului sau al tabletei a stat aprins. Aceasta functie seamana cu cea de Screen-on time din sectiunea Baterie pe Android, insa e mult mai detaliata. Aceasta functie e utila parintilor care vor sa-si supravegheze copii.

Pe iOS 12 aplicatiile sunt lansate cu pana la 2x mai rapid in heavy usage, aplicatia Camera de exemplu porneste mai repede cu pana la 70% cand faci swipe; tastura e mai rapida cu pana la 50%, iar pentru iPad-uri Apple a introdus un panou de control similar cu cel de pe iPhone X, accesibil prin glisare de sus in jos fie din stanga sau din partea dreapta a barii de notificari, in functie de ceea ce iti doresti sa accesezi. Aceasta noua functie pare sa indice ca Apple e pe cale sa sa anunte noul iPad cu margini foarte subtiri si notch.

Ce lipseste de pe aceasta noua versiune de iOS, e functia de chat cu pana la 32 de persoane simultan prin Facetime. Se pare ca Apple nu a reusit inca sa puna la punct aceasta optiune, insa cu siguranta siguranta ca o vom primi atunci cand totul va merge perfect.

La final, obisnuita intrebare: “Se merita sa fac update-ul la iOS 12 sau sa mai astept?” Noi credem ca da! Deocamdata nimeni nu s-a plans de vreun bug prea problematic pe noua versiune, in plus, capati de lagul de pe iOS 11.

Lista completa cu toate noutatile pe care le aduce iOS 12 o puteti vedea aici.

5 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.