SmartphonesStiri

Cat costa componentele telefonului iPhone Xs Max? (grafic)

Cat costa componentele telefonului iPhone Xs

Apple a anuntat in urma cu mai bine de doua saptamani telefonul iPhone Xs Max la un pret de baza de 1.099$, insa pretul sau in Romania poate ajunge pana la aproape 2.000 euro (7.899 lei), in varianta cu 512GB spatiu intern pentru stocare fisiere.

Cei de la TechInsights au vrut sa afle cat ii costa pe Apple telefonul per componenta, astfel ca a iesit urmatorul grafic (vezi imaginea de sus), care releva faptul ca cele mai scumpe componente sunt ecranul OLED (produs de Samsung) si procesorul A12 Bionic.

Cat costa componentele telefonului iPhone Xs Max?

Conform TechInsights, costul total (atentie, e un cost estimativ facut de ei) al telefonului Xs Max per componenta ar fi de 443$, cu 50$ mai scump decat iPhone X de anul trecut.

Screenshot 65

Cresterea cu 50$ s-ar datora cresterii pretului panoului OLED, care anul acesta masoara 6.3″ in diagonala comparativ cu numai 5.8″ anul trecut. Costul chipsetului a crescut si el cu 10% fiind o generatie noua, cu un nou procesor, un nou modem si alte lucruri integrate in el (accelerator grafic mobil etc).

Acest pret nu este si pretul final pe care Apple il plateste per unitate finala de iPhone Xs Max, deoarece cei de la TechInsights au luat in calcul decat costul fiecarei componente in parte, nu si costul R&D (research and development), logistica si banii cheltuiti pe promovarea/marketingul telefonului.

 

Seful companiei Apple, Tim Cook, a confirmat public ca productia unui astfel de telefon este destul de scumpa, probabil Apple plateste undeva la 700-800$ pentru ca telefonul sa ajunga pe rafturile magazinelor, restul insemnand profitul companiei. Si sa nu uitam, ca la pretul final se adauga taxele de import si adaosul comercial al magazinelor de la noi, astfel ca nu ne mira faptul ca pretul telefonului este cel pe care il vedem afisat de retailerii si operatorii telecom de la noi.

5 Comments

  1. Cam scump dar își merita bani, piese de calitate și de lunga durata

  2. Era de știut că o să fie scumpe, uitandu-ne la prețul său. Pt cine își permite este un telefon foarte bun.

  3. Sustin ca Apple chiar dacă va vi mereu un telefon scump va fi și un telefon bun și de viata lunga era de așteptat ca cei de la Apple sa mizeze pe componente și piese de calitate ce vor fi rezistente in timp.Cu siguranta in ofertele operatorilor de telefonie prețul lui va avea și anumite refuceri

  4. Succesul Apple poate fi însă explicat prin faptul că majoritatea cumpărătorilor de telefoane iPhone îşi aleg gadgetul visat direct din ofertele operatorilor de telefonie mobilă, ţinând cont doar de suma lunară plătită la abonamentul achiziţionat. Drept consecinţă, este puţin probabil ca diferenţa între costul de fabricaţie şi preţul final să se micşoreze prea curând.

  5. Într-adevăr este superb și scump,dar dacă as dispune de buget as da banii pe el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!